Ειδήσεις

Λαμπρή η τελετή του εορτασμού των Θεοφανίων στο Ρέθυμνο

Παρά το τσουχτερό κρύο και τη βροχή 12 ήταν οι τολμηροί κολυμβητές που βούτηξαν στα παγωμένα νερά του ενετικού λιμανιού του Ρεθύμνου για να πιάσουν το σταυρό. Ο τυχερός ήταν ο Θεοφάνης Πατέντας, αστυνομικός από την Πάτρα που υπηρετεί στο Ρέθυμνο.

Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, Ευγένιος, ανέφερε ότι ανεπίσημα θα πραγματοποιούσε μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, τον Καθαγιασμό των Υδάτων και στο λιμάνι της πόλης.

Χωρίς λιτάνευση από λαό και κλήρο, χωρίς φιλαρμονική ορχήστρα και στρατό, λίγος κόσμος παρέστη στο μικρό λιμάνι του Ρεθύμνου μέσα στη βροχή για να δώσει κουράγιο στους τολμηρούς που βούτηξαν για να πιάσουν στο Σταυρό.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας στο λιμεναρχείο Ρεθύμνου με την ευχή όλων, την επόμενη φορά η βασιλόπιτα να κοπεί στις νέες εγκαταστάσεις που θα μεταφερθεί το λιμεναρχείο, στο κτίριο δελφίνι στην παραλία του Ρεθύμνου.

Η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην δουλειά της αυτοδιοίκησης για να είναι ένα καλύτερο έτος το 2017 με θέσεις εργασίας και έργα για την Κρήτη, ο βουλευτής Ρεθύμνου της ΝΔ, Γιάννης Κεφαλογιάννης, θεωρεί ότι θα είναι και ένα έτος πολιτικής αλλαγής και ανανέωσης, με τον δήμαρχο της πόλης, Γιώργο Μαρινάκη να εκτιμά ως θετικό μήνυμα από τους ουρανούς και τη σημερινή βροχή που ξεδίψασε το Ρέθυμνο.

Το φλουρί έτυχε στον περιφερειακό σύμβουλο και πρώην λιμενάρχη, Κώστα Δανδουλάκη που ευχήθηκε όλοι μας να πράττουμε έργα που θα βοηθούν το κοινωνικό σύνολο.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια