Ειδήσεις

Θα κλείσουν τους δρόμους οι αγρότες της Κρήτης;

"Ζεσταίνουν" τα τρακτέρ τους οι αγρότες της Κρήτης και της υπόλοιπης Ελλάδας, μετά από μια άκαρπη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου. Μάλιστα, οι Κρητικοί που ήταν στη συνάντηση, προερχόμενοι από την ανατολική Κρήτη, δήλωσαν αποφασισμένοι, επιστρέφοντας, να συγκαλέσουν συσκέψεις και να θέσουν ζητήματα κινητοποιήσεων, που δε θα έχουν όμως μορφή κλεισίματος των δρόμων.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο Μιχάλης Μαλλιωτάκης, εκπρόσωπος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου δήμου Ιεράπετρας, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «θα γυρίσουμε στις περιφέρειές μας για να συζητήσουμε πότε θα βγούμε σε εθνικό επίπεδο όλοι οι αγρότες ενωμένοι, για να καταφέρουμε την ανατροπή του μνημονίου. Δεν τα έχουμε με καμία κυβέρνηση, ποτέ δεν ήμασταν χρωματισμένοι και κομματισμένοι. Πρεσβεύουμε λευκό συνδικαλισμό και ενεργούμε κατά των μνημονίων που έχουν καταστρέψει τη χώρα μας».

Διευκρίνισε πως «δε μιλάμε για κλείσιμο δρόμων. Αυτό τουλάχιστον έχει αποφασίσει η Κρήτη. Δε θα κλείσουμε δρόμους, λιμάνια, αεροδρόμια και δε βρισκόμαστε απέναντι στους πολίτες και τις ευπαθείς ομάδες της χώρας. Θα αγωνιστούμε όλοι μαζί οι αγρότες της χώρας».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαρισαίων Αγροτών Χρήστος Σιδερόπουλος τόνισε ότι «ο κ. Αποστόλου δε συμφώνησε σε τίποτα από αυτά που προτείναμε. Μας δήλωσε ότι τα χέρια του είναι δεμένα λόγω του μνημονίου και ότι δεν μπορούμε να το ανατρέψουμε. Υπάρχουν κάποιες προθέσεις από την πλευρά του υπουργού για κάποιες ρυθμίσεις στο μέλλον. Εμείς όμως θα επιστρέψουμε στις βάσεις μας και προσεχώς στον Πλατύκαμπο - μπορεί και εντός σαββατοκύριακου - θα συζητήσουμε, όπως κάνουμε πάντα, για να πάρουμε αποφάσεις».

Σχόλια