default-image

Ρέθυμνο: Μετά το δάγκωμα του γιατρού, κινούνται νομικά

Ρέθυμνο
Ρέθυμνο: Μετά το δάγκωμα του γιατρού, κινούνται νομικά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τη νομική οδό με την πλήρη κάλυψη του νοσοκομείου στον ειδικευόμενο γιατρό που δέχθηκε την επίθεση, λαμβάνουν τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν την περασμένη παραμονή πρωτοχρονιάς στο νοσοκομείο Ρεθύμνου. Το προσωπικό εργάζεται σε συνθήκες φόβου, αφού ανάλογα περιστατικά συμβαίνουν καθημερινά και ζητούν να προχωρήσουν γρήγορα οι διαδικασίες πρόσληψης φυλάκων.

Καθημερινές είναι οι επιθέσεις ασθενών και συνοδών τους στο προσωπικό του νοσοκομείου Ρεθύμνου, αφού μετά το δάγκωμα στο πρόσωπο την περασμένη παραμονή πρωτοχρονιάς σε ειδικευόμενο γιατρό, χθες και προχθές σημειώθηκαν νέα επεισόδια αυτή τη φορά μόνο φραστικά.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΔΑΓΚΩΣΕ ΓΙΑΤΡΟ ΣΤΟ ΜΑΓΟΥΛΟ

Η πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων, Αφροδίτη Νικητάκη, καλεί τους ασθενείς και τους επισκέπτες του νοσοκομείου Ρεθύμνου, να σέβονται τον δημόσιο αυτό χώρο και όσους εργάζονται σε αυτόν. Οι εργαζόμενοι που έχουν να βγάλουν εις πέρας ιδιαίτερα τις νυχτερινές βάρδιες, έρχονται αντιμέτωποι με το φόβο και την αβεβαιότητα για το πως θα εξελιχθεί η βάρδιά τους.

Μετά την προσφυγή του ειδικευόμενου γιατρού στη δικαιοσύνη, το ίδιο θα πράξει και το νοσοκομείο Ρεθύμνου για το σύνολο των ταραξιών, δηλαδή κατά του πατέρα και του αδερφού του ασθενή και των 2 ακόμη συγγενικών προσώπων τους που εμφανίστηκαν στο νοσοκομείο με το άκουσμα ότι η αστυνομία θα πραγματοποιούσε συλλήψεις.

Ο γραμματέας του συλλόγου εργαζομένων, Βασίλης Δασκαλάκης, από την πλευρά του, αναφέρει ότι χρειάζονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού φύλαξης για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα.

Το νοσοκομείο του Ρεθύμνου παραμένει δύο χρόνια τώρα χωρίς φύλαξη, εξαιτίας δικαστικής φιλονικίας των υποψήφιων ανάδοχων εταιρειών. Σχετική μελέτη έχει ολοκληρωθεί από τη διοίκηση του νοσοκομείου και έχει παραδοθεί στην ΥΠΕ Κρήτης. Προβλέπεται κονδύλιο 120 χιλιάδων ευρώ για την πρόσληψη ιδιωτών-φυλάκων.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΓΝΡ, Γιώργο Φραγκιαδάκη, θα προσληφθούν γύρω στα 7 άτομα για τη φύλαξη του νοσοκομείου, ενώ θα υπάρξει στήριξη και από τους 3 θυρωρούς του νοσοκομείου που ήδη υπηρετούν στη μοναδική δευτεροβάθμια δομή υγείας στο νομό.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News