Ειδήσεις

Δημότης προς Β.Λαμπρινό: Δείτε το δάσος και όχι τα δέντρα

Να δουν το "δάσος" και όχι τα... "δέντρα", δηλαδή να επικεντρωθούν στα σοβαρά κακώς κείμενα και στο κυκλοφοριακό παραβατικό χάος σε κεντρικά σημεία της πόλης, αντί για να εξαντλούν την ελεγκτική τους διάθεση σε πιο ήσυχες γειτονιές, καλεί τη δημοτική Αρχή και τη Δημοτική Αστυνομία Ηρακλείου ένας δημότης από την Ιωνίας.

Ο συνταξιούχος των ΕΛ.ΤΑ. Γιώργος Μαυραντωνάκης έστειλε πριν από λίγες ημέρες επώνυμη επιστολή στο δήμαρχο Ηρακλείου, Βασίλη Λαμπρινό. Αφορμή για την επιστολή, την οποία κοινοποίησε στην Τροχαία, στη Δημοτική Αστυνομία αλλά και σε εμάς εδώ στη "Νέα Κρήτη" - και τη δημοσιεύουμε από τη στιγμή που είναι επώνυμη και σε πολύ ευπρεπές ύφος - στάθηκε ένα διήμερο βεβαίωσης παραβάσεων από τη Δημοτική Αστυνομία στο σημείο της διακλάδωσης της Ιωνίας με τη Παπανδρέου.

Ο ίδιος, όπως ξεκαθαρίζει, έστειλε την επιστολή όχι επειδή "έφαγε" και αυτός κλήση - άλλωστε την δέχτηκε αδιαμαρτύρητα - αλλά για το ότι, την ίδια ώρα, σε πολύ πιο σοβαρά κυκλοφοριακά προβλήματα και σκηνικά οι ελεγκτικές Αρχές, όπως σημειώνει, είναι απούσες...

Η επιστολή

«Κύριε δήμαρχε, σας αναφέρω περιστατικό που συνέβη στις 16/12/2016 και ώρα 3 μ.μ. στη διακλάδωση Ιωνίας και Παπανδρέου.

Τέσσερις δημοτικοί αστυνομικοί καταλόγιζαν παράβαση στη διάβαση πεζών, στο ύψος του ζαχαροπλαστείου... Τη στιγμή εκείνη πήγα να πάρω το αυτοκίνητό μου (αφού είμαι μόνιμος κάτοικος στον αριθμό 22), και είχα παρκάρει προσωρινά, λόγω προβλημάτων στάθμευσης στην περιοχή, στην απέναντι μεριά του δρόμου. Ο δημοτικός αστυνομικός δε μου επέτρεψε να πάρω το αυτοκίνητό μου. Μου βεβαίωσε την παράβαση και δέχτηκα την κλήση αδιαμαρτύρητα.

Το πρόβλημα, το ζήτημα δεν αυτό, ότι μου επιβλήθηκε κλήση. Άλλωστε, θεωρώ τον εαυτό μου έναν πολίτη με ελάχιστες έως μηδενικές "κακές" συμπεριφορές στις συναλλαγές και σχέσεις μου με υπηρεσίες και θεσμούς.

Να προσθέσω δε την απάντηση της κοπέλας δημοτικής αστυνομικού σε αντίδραση παραβάτη: "Κοίταξε να δεις, μη μιλάς, γιατί από αύριο θα είμαι συνέχεια εδώ"», αναφέρει στην επιστολή του προς το δήμαρχο Ηρακλείου ο κ. Μαυραντωνάκης.

Απουσιάζουν οι αρμόδιοι...

«Μεγαλύτερα εγκλήματα στους δρόμους»

Η επιστολή συνεχίζει ως εξής: «Σήμερα (17/12/2016) και περί ώρα 2 μ.μ., αστυνομικοί ήρθαν πάλι στο ίδιο σημείο και έγραψαν παραβάσεις και στις άλλες διαβάσεις πεζών, οι οποίες κατά λάθος δεν είχαν καταλογιστεί την προηγούμενη. Προς στιγμήν σκέφτηκα ότι ζω στο άντρο της παραβατικής συμπεριφοράς σε θέματα ΚΟΚ, σε μια ήσυχη γειτονιά, με ζωντάνια, όπου μόνο εμείς παραβατούμε και κανείς άλλος αλλού στην πόλη.

Όμως στην πόλη συμβαίνουν μεγαλύτερα εγκλήματα, αλλά τα αρμόδια όργανα δε φαίνονται. Αναφέρω ενδεικτικά:

- Μόνιμο παρκάρισμα, και μάλιστα διπλό, στη μεγάλη Έβανς.

- Μόνιμο παρκάρισμα στην Κανούργια Πόρτα.

- Στάθμευση σε όλο το κέντρο στα φανάρια.

- Στάθμευση σε όλο στο Ηράκλειο σε διαβάζεις πεζών, και το σπουδαιότερο σε διαβάσεις ΑμεΑ.

- Μόνιμο παρκάρισμα σε δρόμους του Ηρακλείου όπου απαγορεύονται η στάση και στάθμευση.

- Το αίσχος με τα αντικείμενα στους δρόμους και τα "παρακαλούμε, εξυπηρέτηση πελατών" και "απαγορεύεται η στάθμευση".

Είναι δύσκολο μία στις τόσες κάποιο όργανο να κάνει μια βόλτα για να πει σε αυτούς τους αναιδείς, που βάζουν εμπόδια στους δρόμους, να τα βγάλουν; Όντως είναι μια δύσκολη πόλη το Ηράκλειο, αλλά μην την κάνουμε χειρότερη. Υπάρχει όντως πρόβλημα ελεγκτικών οργάνων και αστυνομικών, αλλά οι υπεύθυνοι έχουν τη δυνατότητα να προγραμματίσουν και να λειτουργήσουν προληπτικά και όχι να λειτουργήσουν χαρατσίστικα. Ιδιαίτερα τη σημερινή εποχή, όπου και το 1 ευρώ έχει μεγάλη αξία...».

Ρεπορτάζ: Μπάμπης Σαββίδης

Σχόλια