default-image

Οι αγρότες στο λιμάνι του Ηρακλείου, στιγμές έντασης

Οι αγρότες στο λιμάνι του Ηρακλείου, στιγμές έντασης

Έφτασαν αποφασισμένοι για όλα οι παραγωγοί της Ιεράπετρας, στο λιμάνι του Ηρακλείου προχωρώντας σε μία ύστατη προσπάθεια για να ανάψει το πράσινο φως από το υπουργείο προκειμένου πλοίο της γραμμής να φύγει με τα προϊόντα  τους ..

Αργά το απόγευμα,  υπήρξε και σύσκεψη στο γραφείο του λιμενάρχη Ηρασκλείου κ. Σαιτάκη  στο λιμεναρχείο με αγρότες να έχουν περικυκλώσει το χώρο περιμένοντας την έκβαση της σύσκεψης. Προσπαθούσαν να σπάσουν τον κλοιό των λιμενικών αναμένοντας μία απάντηση από τον υπουργό Κουρουμπλή με τον οποιιο και βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία ο Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης. Μάλιστα οι αγροτές εμφανίζονται αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν ενω δεν λείπουν και ακραίες φωνές που απειλούν ότι αν δεν αλλάξουν τα πράγματα να κάψουν το λιμάνι.

Αν και αρχικά η κατάσταση φαινόταν ήρεμη, ωστόσο τα αίματα δεν άργησαν να ανάψουν λίγα λεπτά μετά την άφιξη των αγροτών στο λιμάνι με τους παραγωγούς να φωνάζουν  εναντίον των ναυτεργατών  που παραμένουν εντός των πλοίων και τους ψυχραιμότερους να προσπαθούν να κατευνάσουν τα πνεύματα .

Παρά το γεγονός οτι οι μπούκα- πόρτες των πλοίων παραμένουν ερμητικά κλειστές με ναυτεργάτες να παραμένουν μέσα σε αυτά, όλοι ελπίζουν πως δεν θα σηκωθεί κύμα αντιδράσεων και πως θα βρεθεί η χρυσή τομή και το καράβι εκείνο που θα μεταφέρει εν τέλει τα προϊόντα τους στην Αθήνα χωρίς να χρειαστεί να καταλήξουν στις χωματερές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ >> Ξεκίνησε το κομβόι των αγροτών απο Ιεράπετρα για Ηράκλειο

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

φωτογραφίες : Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News