default-image

Υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία ο Μανουέλ Βαλς

Υποψήφιος για τη γαλλική προεδρία ο Μανουέλ Βαλς

Υποψήφιος για το χρίσμα της Κεντροαριστεράς στη Γαλλία, ενόψει και των προεδρικών εκλογών του 2017, θα είναι ο πρωθυπουργός της χώρας και στέλεχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Μανουέλ Βαλς.

Παράλληλα, ο Βαλς ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την πρωθυπουργία.

Σύμφωνα με το naftemporiki.gr, προκριματικές εκλογές της Κεντροαριστεράς (βασική δύναμη της οποίας είναι το Σοσιαλιστικό Κόμμα, στο οποίο ανήκει και ο νυν πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ), μέσα από τις οποίες θα αναδειχθεί ο κεντροαριστερός υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας θα διεξαχθούν στις 22 και στις 29 Ιανουαρίου 2017.

Ο δρόμος για την υποψηφιότητα του Μανουέλ Βαλς άνοιξε μετά την ανακοίνωση του κ. Ολάντ ότι δεν θα διεκδικήσει δεύτερη θητεία στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

«Οι ζωές μας αξίζουν περισσότερο από τα προγνωστικά», αναφέρει ο υποψήφιος πρόεδρος της Γαλλίας στο πρώτο του μήνυμα μέσω Twitter.

Τα προγνωστικά φέρουν τον οποιοδήποτε υποψήφιο της Κεντροαριστεράς να ηττάται από τον α' γύρο των προεδρικών εκλογών από τον υποψήφιο της Κεντροδεξιάς Φρανσουά Φιγιόν και την υποψήφια της Ακροδεξιάς Μαρίν Λεπέν.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News