Ειδήσεις

Με πλαστή διαθήκη δικηγόρος «κληρονόμησε» 1 εκ. ευρώ

Δεν πρόλαβαν να χαρούν την «κληρονομιά» τους, ένας δικηγόρος και οι δύο συνεργοί του, ο οποίος πλαστογράφησε τη διαθήκη ηλικιωμένου και… κληρονόμησε 1 εκατομμύριο ευρώ.

Μια τεράστια απάτη αποκαλύφθηκε όταν ένας 53χρονος δικηγόρος, μαζί με τους δύο συνεργούς του συνελήφθη για πλαστογράφηση.

Συγκεκριμένα, η υπόθεση αφορά στην «κληρονομιά» ενός ηλικιωμένου, το πτώμα του οποίου είχε βρεθεί σε προχωρημένη σήψη στο διαμέρισμα του στο Βύρωνα.

Το χρονικό της αποκάλυψης της σκευωρίας:

Τον περασμένο Μάιο, έφτασε στην Ασφάλεια Αττικής μια πληροφορία, ότι κάποιος έκανε ανάληψη πολύ μεγάλο ποσό από λογαριασμό του θανόντος, ο οποίος δεν είχε κανέναν συγγενή, παρουσιάζοντας δικαιολογητικά καθ' όλα νομότυπα.

Το γεγονός αυτό έδωσε το έναυσμα για έρευνα από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία οδήγησε στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 53χρονςο δικηγόρος είχε πληροφορηθεί την περιουσιακή κατάσταση του ηλικιωμένου και έφτιαξε μια πλαστή διαθήκη, την οποία επικύρωσε στο Ειρηνοδικείο Αθηνών, με τη μαρτυρία του 42χρονου συνεργού του, ο οποίος κατέθεσε ενόρκως ότι η υπογραφή ήταν του θανόντος

Με τον τρόπο αυτό εμφανιζόταν εμφανίσθηκε ως η μοναδική «κληρονόμος» η 48χρονη γυναίκα και πέτυχε να γίνει κυρία της ακίνητης περιουσίας (δύο διαμερίσματα και ένας χώρος στάθμευσης σε περιοχές της Αττικής) του αποβιώσαντος, συνολικής πάνω από 1.100.000 ευρώ.

Ο 53χρονος εμφανίσθηκε, ως πληρεξούσιος δικηγόρος της 48χρονης, σε τράπεζα και ζήτησε την μεταφορά σε ατομικό του λογαριασμό, ποσού ύψους 646.000 ευρώ, από το συνολικό ποσό των 980.000 ευρώ που υπήρχαν στο λογαριασμό του αποβιώσαντος.

Μετά την ανεύρεση στοιχείων και αφού επιβεβαιώθηκε η πλαστότητα της υπογραφής του θανόντα, ο 53χρονος και η 48χρονη συνελήφθησαν και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν βιβλιάριο καταθέσεων, πληρεξούσια, τίτλοι κτήσης, χειρόγραφες σημειώσεις κλπ.

Μάλιστα η Ασφάλεια Αττικής ερευνά με μεγάλη προσοχή την πιθανότητα να βρίσκονται μπροστά σε οργανωμένο κύκλωμα που δραστηριοποιείται συστηματικά στην υφαρπαγή με δόλιο τρόπο, περιουσιών μοναχικών ηλικιωμένων που απεβίωσαν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια