Ειδήσεις

Περιποιούνται το σχολείο τους ενώ κάνουν κατάληψη! (photos)

Λίγο πριν τα Χριστούγεννα και έχοντας ήδη διανύσει το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου τριμήνου, οι μαθητές στο καλλιτεχνικό σχολείο ακόμη έχουν βασικά κενά σε ειδικότητες καθηγητών.

Όπως αυτή του χορού και του κινηματογράφου όπως εξηγούν. Κάτι με το οποίο όπως λένε δεν έρχονται αντιμέτωποι για πρώτη φορά, ωστόσο δείχνει με ποιο τρόπο η πολιτεία δείχνει το ενδιαφέρον της στο θεσμό του σχολείου και ότι αυτός πρεσβεύει.

Τα περισσότερα από τα παιδιά όπως λέει η 13χρονη Μαρία Σαριδάκη, επέλεξαν συνειδητά να φοιτήσουν στο καλλιτεχνικό σχολείο  καθώς τα ταλέντα τους και η αγάπη τους για την τέχνη σκέπασε οποιαδήποτε άλλη επιθυμία τους. Ωστόσο όπως λένε από τα 12 και 13 τους χρόνια μέχρι τα 17 αντιλαμβάνονται ότι αυτό που τα ίδια στηρίζουν με το είναι τους… η πολιτεία το αφήνει εκτεθειμένο και αβοήθητο.

Η κατάληψή τους ξεκίνησε από την περασμένη Δευτέρα ενώ την ερχόμενη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου θα ενώσουν τη φωνή τους με τα υπόλοιπα καλλιτεχνικά σχολεία της χώρας σε μια μεγάλη κινητοποίηση που θα ξεδιπλωθεί σε όλο το εύρος της Ελλάδας, με στόχο η φωνή τους να ακουστεί. "Έχουν δίκιο τα παιδιά και τον αγώνα τους τον στηρίζουμε" εξήγησε η Διευθύντρια του Καλλιτεχνικού Σχολείου κ. Μαρία Καλουδιώτη, που σημείωσε ότι ήδη έχουν κάνει αρκετή υπομονή.

Εκείνο πάντως που προκαλεί εντύπωση είναι το γεγονός ότι όλες τις μέρες που διαρκεί η κατάληψη, οι μαθητές αντί να φεύγουν από το σχολείο και να πραγματοποιούν τις βόλτες τους, όπως συνηθίζεται, παραμένουν στο χώρο του σχολείου προετοιμάζοντας θέματα τα οποία θα παρουσιάσουν, αλλά δουλεύοντας ταυτόχρονα με χρώματα και πινέλα προκειμένου να "στολίσουν" το σχολείο τους στο οποίο συχνά μπάινουν όπως τόνισαν εξωσχολικοί και προκαλούν καταστροφές.

Σχόλια