Ειδήσεις

Πολιτικός μηχανικός από το Ρέθυμνο "κατακτά" την Ευρώπη

Ο Ρεθεμνιώτης Άρης Χατζηδάκης μετά από δεκαετίες αγώνα και αγωνιών στον κατασκευαστικό κλάδο, κατέκτησε την κορυφή της Ευρώπης, αφού είναι ο επερχόμενος πρόεδρος του ευρωπαϊκού συμβουλίου πολιτικών μηχανικών.

Βάσει στοιχείων πραγματοποιεί απολογισμό της κατάστασης σε ένα πλέγμα επαγγελματιών που επηρεάζονται από τη δόμηση, διαπιστώνοντας 90% μείωση στην οικοδομική δραστηριότητα τα τελευταία 8 χρόνια με τον άλλοτε κραταιό τομέα παραγωγής που αποτελούσε το 10% του ΑΕΠ της χώρας, να έχει συρρικνωθεί πια στο μετά βίας 3%.

Ο πεπειραμένος πολιτικός μηχανικός διαλύει τις αυταπάτες για την

ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ τονίζοντας ότι ένα έργο με προϋπολογισμό της τάξεως των 2 δισ. ευρώ και χωρίς μελέτες, δεν πρόκειται να ολοκληρωθεί παρά σε ορίζοντα 20ετίας, ενώ εκτιμά ότι θα πρέπει να ανοίξει και ο διάλογος για τη μορφή του έργου, αφού ανέκαθεν ήταν ένας ανοιχτός δρόμος που δύσκολα θα μετατραπεί σε κλειστής κυκλοφορίας.

Όσο για τις... "αρρυθμίες" που παρατηρήθηκαν στις συμβάσεις δημοσίων έργων εξαιτίας της προχειρότητας του σχετικού νόμου, τις κρίνει αναμενόμενες, όμως σταδιακά εκλείπουν.

Αξιοποιώντας τη θέση που τον ανέδειξαν οι συνάδελφοί του ανά την Ευρώπη, φιλοδοξεί να βελτιώσει τις εργασιακές συνθήκες των πολιτικών μηχανικών ανά την Ευρώπη, αφού πολλοί είναι οι νέοι επιστήμονες που δεν μπορούν να απασχοληθούν στην Ελλάδα, όπως και να αναγνωριστούν ως μεταπτυχιακού επιπέδου οι 5χρονες σπουδές των Ελλήνων πολιτικών μηχανικών.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια