Ειδήσεις

ΕΣΡ: Οπισθεν ολοταχώς η κυβέρνηση -Νέος πρόεδρος

Ο Αθανάσιος Κουτρομάνος, είναι ο νέος πρόεδρος του ΕΣΡ όπως αποφάσισε η διάσκεψη των προέδρων μετά από έξι συνεδριάσεις.

Ο Αθανάσιος Κουτρομάνος, είναι ο νέος πρόεδρος του ΕΣΡ όπως αποφάσισε η διάσκεψη των προέδρων μετά από έξι συνεδριάσεις. Η κυβέρνηση αναγκάστηκε να πάρει πίσω τα πάντα: Από τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών, μέχρι την σύνθεση του ΕΣΡ.

Στην ψηφοφορία που έγινε, στη Διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης ( Ε.Σ.Ρ.) η ΝΔ υπερψήφισε την τελική πρόταση της κυβέρνησης.

Υπέρ ψήφισαν 20 βουλευτές, από ΣΥΡΖΑ, ΝΔ, ΑΝΕΛ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, Ποτάμι και 4 παρών (ΚΚΕ, Χρυσή Αυγή)

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μετά από μικρή διακοπή για να υπάρξουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις με τα κόμματα δέχθηκε και πρότεινε τελικώς για πρόεδρο τον κ. Αθανάσιο Κουτρομάνο, πρώην πρόεδρο του Αρείου Πάγου, ο οποίος αποτέλεσε πρόταση της ΝΔ την οποία και απεδέχθη η κυβέρνηση.

Επέμεινε στον Ροδόλφο Μορώνη για την θέση του αντιπροέδρου. Δέχθηκε επίσης να μην είναι ως μέλος του ΕΣΡ ο κ. Βασίλης Κουφόπουλος και επανέφερε το όνομα του καθηγητή του Παντείου κ. Γιώργο Πλειό.

Η τελική πρόταση της κυβέρνησης για την σύνθεση του ΕΣΡ είναι:

Πρόεδρος: Αθανάσιος Κουτρομάνος

Αντιπρόεδρος: Ροδόλφος Μορώνης

Μέλη:

Πόπη Διαμαντάκου,

Βασίλης Καραποστόλης,

Νίκος Κιάος,

Γιώργος Πλειός

Λίλιαν Μήτρου,

Δήμητρα Παπαδοπούλου (διανύει ήδη τη θητεία της),

Γεώργιος Σαριδάκης

Βούτσης: Προτείνω Κουτρομάνο για πρόεδρο

Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ξεκινώντας την συνεδρίαση είπε ότι θα είναι η τελευταία και πρότεινε για πρόεδρο τον Αθανάσιο Κουτρομάνο - το πρόσωπο που είχε προτείνει η ΝΔ δηλαδή - και αντιπρόεδρο τον Ροδόλφο Μορώνη.

Ως μέλη πρότεινε να είναι οι:

Πόπη Διαμαντάκου,

Βασίλης Καραποστόλης,

Νίκος Κιάος,

Βασίλης Κουφόπουλος,

Λίλιαν Μήτρου,

Δήμητρα Παπαδοπούλου (διανύει ήδη τη θητεία της),

Γεώργιος Σαριδάκης

Οπως διευκρίνισε ο κ. Βούτσης στην νέα πρόταση που κατέθεσε, ο κ. Κουτρομάνος τοποθετείται αντί της κας Σγώρα, ο κ. Σαριδάκης αντί του κ. Τζαννετάκου και ο κ. Κουφόπουλος αντί του κ. Μουλόπουλου

Η Διάσκεψη επρόκειτο να ξεκινήσει στις 3 μετά το μεσημέρι, αλλά όπως σημείωναν συνεργάτες του προέδρου της Βουλής, κρίθηκε αναγκαίο να μετατεθεί για μια ώρα αργότερα, προκειμένου να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις που γίνονται, με στόχο την εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης. Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 16:37.

Νέο όπισθεν από Παππά

Λίγο νωρίτερα σε δηλώσεις του ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς υποστήριξε πως αρμόδιο για τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών θα είναι το ΕΣΡ. Συγκεκριμένα λίγο πριν ξεκινήσει η διάσκεψη των Προέδρων για την ύστατη προσπάθεια συγκρότησης ΕΣΡ, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και ΜΜΕ, Ν. Παππάς.

«Το ΕΣΡ είναι αποκλειστικά αρμόδιο για τη διεξαγωγή διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Ο αριθμός των αδειών θα είναι αποτέλεσμα διαβούλευσης και ευρύτερων συναινέσεων μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και κυρίως της Νέας Ανεξάρτητης Αρχής. Είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα έ

Πηγή: |iefimerida.gr

Σχόλια