Ειδήσεις

Η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, στο επίκεντρο του Συνεδρίου

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρης Μπερσίμης, συμμετείχαν στις εργασίες του 18ου Παγκρήτιου Ιατρικού Συνεδρίου στο Ρέθυμνο, ξεκαθαρίζοντας ο καθένας το πρόταγμα και την πολιτική στον τομέα του.

Αναδιάρθρωση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και εξυγίανση των οικονομικών του ΕΟΠΥΥ, τέθηκαν στο επίκεντρο, ενώ έγιναν και επίσημες εξαγγελίες για τις τοπικές μονάδες υγείας που θα λειτουργήσουν στο νησί.

Εικοσιπέντε τοπικές μονάδες υγείας θα λειτουργήσουν ανά την Κρήτη με σκοπό την άρτια και αποτελεσματική παροχή υπηρεσιών σε πρωτοβάθμιο επίπεδο σε όλο το νησί, αμβλύνοντας τις ανισότητες στην πρόσβαση στη δημόσια υγεία.

Στο 18ο Παγκρήτιο Συνέδριο Ιατρικής εκτός του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού, παρευρέθηκε και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Σωτήρης Μπερσίμης, εξηγώντας ότι προτεραιότητα στο χαρτοφυλάκιό του αποτελεί η συγκράτηση των επιστημονικού δυναμικού στον εθνικό τομέα υγείας, μετριάζοντας το "brain drain".

Σε δεύτερο χρόνο, στόχο του υπουργείου Υγείας αποτελεί, η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, να συμβάλει καθοριστικά στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων της χώρας, ενώ αυτή την περίοδο γίνεται λογιστικός έλεγχος και τελική εκκαθάριση στον ΕΟΠΥΥ και ομαλοποιούνται τα οικονομικά του οργανισμού.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια