Ειδήσεις

Αύξηση της ανακύκλωσης στην ανατολική Κρήτη (Ηχητικό)

Θετικά τ’ στοιχεία δράσης – ανακύκλωσης στην ανατολική Κρήτη για το 2ο εξάμηνο του 2016 καθώς σε σχέση με το αντίστοιχο του 2014 παρουσίαση αύξηση σε ποσοστό 17-20%.

Σύσκεψη με θέμα το νέο Σχέδιο Νόμου για την ανακύκλωση, σήμερα το πρωί στη Λότζια, με πρωτοβουλία της Αντιδημαρχίας Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου και ο Σύλλογος Καταστηματαρχών Εστίασης.

Στόχος της συνάντησης είναι η ενημέρωση των επιχειρηματιών για τις δυνατότητες διαλογής των απορριμμάτων από την πηγή παράλληλα με τα οφέλη περιβαλλοντολογικά κι οικονομικά.

Στα σχέδια του Δήμου Ηρακλείου σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας η τοποθέτηση νέων κάδων στην πόλη εντός κι εκτός τειχών εντός του 2017 παράλληλα με τ' οικονομικά κίνητρα  και τη μείωση Δημοτικών Τελών.

Θετικά τ' στοιχεία επίσης δράσης - ανακύκλωσης στην ανατολική Κρήτη για το 2ο εξάμηνο του 2016 καθώς σε σχέση με το αντίστοιχο του 2014 παρουσίαση αύξηση σε ποσοστό 17-20%.

Με ενδιαφέρον αναμένεται παράλληλα η εγκύκλιος της Ευρωπαϊκής Ένωσης , στην οποία περιλαμβάνεται η οδηγία επιστροφής και εκταφής απορριμμάτων από τους παλιούς ΧΑΔΑ προκειμένου να γίνει έστω κι εκ των υστέρων η διαδικασία της  ανακύκλωσης.

Σχόλια