Ειδήσεις

Συνεχίζεται σήμερα η δίκη μετά τις αποκαλύψεις (video)

Συνέχεια της δίκης σήμερα ωστόσο σοκ προκάλεσαν οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις του σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής, Νίκου Δάβρη.

Σήμερα αναμένεται η συνέχεια της πρώτης από τις δίκες για την πολύκροτη υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ωστόσο στην πρώτη συνεδρίαση σοκ προκάλεσαν οι συγκλονιστικές αποκαλύψεις του σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής, Νίκου Δάβρη.

Αυτά που είπε κατά την πρεμιέρα της δίκης για την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη στην κατάθεσή του άφησαν άφωνους την πρόεδρο του δικαστηρίου, αλλά και τους γονείς του Βαγγέλη.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του "Ελεύθερου Τύπου", ο Νίκος Δάβρης ήρθε από τη Βραζιλία για να ρίξει φως στην υπόθεση και η κατάθεσή του ήταν καταπέλτης για τον τότε διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής και την υπεύθυνη της Εστίας. Ειδικότερα, ο σπουδαστής κατέθεσε ότι ο διευθυντής της Σχολής τον βρήκε στο Facebook, χρησιμοποιώντας προφίλ με όνομα "Κώστας Τυροκόμος", για να του ζητήσει να μη μιλήσει στον Τύπο, ενώ σε μεταξύ τους επικοινωνία τού είχε πει «μη λες τίποτα παρά έξω, μην κινδυνέψεις κι εσύ από τους Κρητικούς».

Ο Δάβρης παρέδωσε στο δικαστήριο εκτυπωμένες φωτογραφίες με τις συνομιλίες που είχε με το διευθυντή.

«Στις 15 Μαρτίου 2015 βρέθηκε νεκρός ο Βαγγέλης. Μία ημέρα μετά μαθεύτηκε ότι σπουδαστής από το εξωτερικό έρχεται στην Ελλάδα για να καταθέσει για τον Βαγγέλη. Μία ημέρα μετά, στις 17 Μαρτίου, ο διευθυντής μου έστειλε μήνυμα στο Facebook και μου είπε: "Μη μιλήσεις στον Τύπο. Πες ό,τι θες στην Αστυνομία". Όταν μιλήσαμε στο τηλέφωνο, τον ρώτησα "γιατί δεν τιμώρησες του Κρητικούς;". Τότε μου απάντησε ότι δεν το έκανε γιατί τον πίεσαν πολιτικοί», κατέθεσε ο Δάβρης.

Τα όσα κατέθεσε "καίνε" όμως και την υπεύθυνη της Εστίας: «Μία ημέρα κατέβηκα κάτω και της είπα "πάνω στην Εστία είναι ένα παιδί που το βασανίζουν και, αν δεν το προσέξετε, θα το χτυπήσουν πολύ σοβαρά, ακόμα και θα το σκοτώσουν". Τότε με πήρε και πήγαμε στο διευθυντή της Σχολής και του είπα τα ίδια πράγματα. Ταράχτηκε πολύ με αυτά και προσπάθησε να επικοινωνήσει με μια υπηρεσία σχετική με το bullying, αλλά δεν τα κατάφερε. Μετά μου είπε να προσέχω τους Κρητικούς».

Όταν η πρόεδρος της Έδρας, σύμφωνα με το protothema.gr, ρώτησε τον Νίκο Δάβρη πώς αποφάσισε να φύγει από τη Βραζιλία για να έρθει στο δικαστήριο, εκείνος απάντησε: «Ένιωθα τύψεις για όλα όσα θα μπορούσα να κάνω για τον Βαγγέλη και δεν έκανα. Είμαι άνθρωπος, όχι όπως κάποιοι άλλοι που είναι θηρία και τέρατα».

Το μεσημέρι σήμερα αναμένεται να συνεχιστεί στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων στα Ιωάννινα η δίκη για την υπόθεση του σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Βαγγέλη Γιακουμάκη, που διεκόπη το μεσημέρι της Παρασκευής.

Ο πρώην διευθυντής της Σχολής και η τότε υπεύθυνη της Εστίας κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση. Ο πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός Χρήστος Μαρκογιαννάκης κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος του διευθυντή.

Σχόλια