Ειδήσεις

"Σείστηκε" το Ρέθυμνο από ισχυρό κρότο

Ανάστατη είναι η πόλη του Ρεθύμνου που συγκλονίστηκε από ένα πολύ ισχυρό κρότο και επίσης ισχυρότατο ταρακούνημα που έγινε αισθητό στο νομό

Ανάστατη είναι η πόλη του Ρεθύμνου η οποία συγκλονίστηκε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής από ένα πολύ ισχυρό κρότο και επίσης ισχυρότατο ταρακούνημα που έγινε αισθητά σε όλο το νομό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες όσο εξωφρενικό και αν ακούγεται πιθανότατα, πρόκειται για βλήμα το οποίο έφυγε από το πεδίο βολής Κρήτης που βρισκόταν σε εξέλιξη άσκηση και κατέπεσε στην θαλάσσια περιοχή μπροστά από την πόλη του Ρεθύμνου προκαλώντας ισχυρότατο σοκ στην τοπική κοινωνία, καθώς ουδείς μπορούσε να καταλάβει τι είχε συμβεί.

Μετά τις πρώτες μαρτυρίες που έκαναν λόγο για και για εμφανές ίχνος του βλήματος που εθεάθη να περνά σε απόσταση αναπνοής από την πόλη του Ρέθυμνου, οι έρευνες της αστυνομίας επικεντρωθήκαν στο πεδίο βολής από πού φαίνεται να προήλθε η "ασύμμετρη απειλή".

Όπως δείχνουν τα έως τώρα στοιχεία η τρελή πορεία του βλήματος έγινε εγκαίρως αντιληπτή από τους χειριστές στο πεδίο βολής που προχώρησαν σε ελεγχόμενη έκρηξη στον αέρα ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος να καταπέσει σε κατοικημένη περιοχή με τραγικές επιπτώσεις.

Οι κάτοικοι του Ρεθύμνου βγήκαν στους δρόμους τρομοκρατημένοι καθώς ουδείς ήξερε τι είχε συμβεί. Η αναστάτωση διαρκεί μέχρι και αυτήν την ώρα ενώ οι αστυνομικές αρχές σε όλο το νομό δέχτηκαν τηλεφωνήματά αγωνίας από τον κόσμο που πίστευε ότι επρόκειτο για ισχυρή σεισμική δόνηση ή κάποιο άλλο ανάλογο περιστατικό.

Οι έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια