Ειδήσεις

Οι «Πυρήνες της φωτιάς» πίσω από την έκρηξη στα Εξάρχεια

Την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση που σκόρπισε τον πανικό το βράδυ της Τετάρτης στα Εξάρχεια ανέλαβε η τρομοκρατική οργάνωση «Πυρήνες της φωτιάς».

Στόχος της επίθεσης ήταν η κατοικία της Εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη, που μένει στον πρώτο όροφο της πολυκατοικίας και όχι το βιβλιοπωλείο στο οποίο σημειώθηκε η έκρηξη, σύμφωνα με την ίδια την τρομοκρατική οργάνωση.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: «ΘΑ ΜΑΖΕΥΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ» -  ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Η ανάληψη της ευθύνης έγινε με ανακοίνωση της οργάνωσης που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στην ανακοίνωση η οποία φέρει τίτλο «Σχέδιο Νέμεσις Πρώτη Πράξη» αναφέρεται ότι «επιλέξαμε μια συμβολική ενέργεια με στόχο μόνο υλικές ζημιές, αλλά στο μέλλον η Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς δεν θα περιοριστεί εκεί...».

Επίσης, στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι το κίνητρο της ενέργειας σχετίζεται με την υπόθεση Βγενόπουλου, την οποία χειρίζεται η κ. Τσατάνη και υποθέσεις που έχει χειριστεί στο παρελθόν, μεταξύ των οποίων, σύμφωνα με το κείμενο, η δικογραφία για τα εξοπλιστικά, που αφορούσαν τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, καθώς και η απόρριψη της αίτησης αποφυλάκισης της συζύγου του Γεράσιμου Τσάκαλου, μέλους των «Πυρήνων».

Όπως αναφέρεται ακόμα, η ενέργεια «αφιερώνεται» στα «φυλακισμένα μέλη της Σ.Π.Φ. Γεράσιμο Τσάκαλο, Χρήστο Τσάκαλο, Γιώργο Πολύδωρο και Όλγα Οικονομίδου».

Πηγή: ethnos.gr, ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια