default-image

Με πατερίτσες στη φυλακή οι ληστές με τα καλάσνικοφ

Κρήτη
Με πατερίτσες στη φυλακή οι ληστές με τα καλάσνικοφ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με πατερίτσες και επευφημίες επιστρέφουν στη φυλακή οι κατηγορούμενοι. Νωρίτερα διακόπηκε για την ερχόμενη Δευτέρα (17/10) από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, η πολύκροτη δίκη για τη σειρά ληστειών που είχαν σημειωθεί από το 2012 έως το 2015 στην ευρύτερη περιοχή του νομού Ηρακλείου και τερματίστηκε αιματηρά τον προπερασμένο Ιούνιο, με την αποτυχημένη ληστεία που έλαβε χώρα στο κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του Creta Maris, στη Χερσόνησο.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε νωρίτερα τη Δευτέρα (10/10) με την κατάθεση των μαρτύρων.

Στην κατάθεση του, ο πρώτος μάρτυρας, ιδιοκτήτης εργαστηρίου χρυσοχοΐας στη Μονή Μαλεβιζίου, τον οποίο σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχαν ληστέψει οι κατηγορούμενοι στις 9 Ιουλίου του 2014, ήταν κατηγορηματικός και συνέδεσε απευθείας τα δύο άτομα που βρίσκονται στο εδώλιο τόσο με τη ληστεία σε βάρος του όσο και την εμπλοκή τους σε άλλα κρούσματα.

Ο μάρτυρας δήλωσε πως τους αναγνωρίζει χωρίς αμφιβολία από το σωματότυπο και τις κινήσεις τους ενώ για τον πρώτο κατηγορούμενο αναγνωρίζει ακόμη και τη φωνή του, από την ιδιαίτερη προφορά.

Mε πατερίτσες επιστρέφουν στη φυλακή οι κατηγορούμενοι

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΚΟΛΑΦΟΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ ΜΑΡΤΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΣΤΑ ΧΡΥΣΟΧΟΕΙΑ

Τρεις οι κατηγορούμενοι

Σημειώνεται ότι κατηγορούμενοι είναι συνολικά τρία άτομα: Ένας 30χρονος ντόπιος, ένας 34χρονος Αρμένιος, αλλά και μια αλλοδαπή γυναίκα η οποία κατηγορείται για υπόθαλψη εγκληματία.

Η συγκεκριμένη κατηγορούμενος η οποία δεν βρισκόταν τη Δευτέρα στο δικαστήριο φέρεται να προσπάθησε να εξαφανίσει κοσμήματα και τηλεφωνικές συσκευές από το σπίτι του Αρμένιου μετά τη σύλληψη του τελευταίου τον Ιούνιο του 2015.

Ο 34χρονος Αρμένιος και ο 30χρονος Κρητικός είχαν συλληφθεί μετά τη ληστεία το περυσινό καλοκαίρι στο Creta Maris. Μαζί τους είχε συλληφθεί κι ένας ακόμη ντόπιος, για τον οποίο η υπόθεση είχε διαχωριστεί. Ο εν λόγω κατηγορούμενος είχε τραυματιστεί τότε σοβαρότατα κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών με τους αστυνομικούς και δεν έχει επανέλθει ακόμα.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ανταλλαγή πυρών είχε τραυματιστεί και ο 30χρονος κατηγορούμενος, ο οποίος εμφανίστηκε τη Δευτέρα στο δικαστήριο με πατερίτσες.

Τόσο ο 30χρονος, όσο και ο 34χρονος οι οποίοι παραμένουν προσωρινά κρατούμενοι από τον Ιούνιο του 2015, βαρύνονται συνολικά για 13 κατηγορίες, εκ των οποίων οι έξι συνιστούν κακουργήματα.

Συνέχεια τη Δευτέρα

Εξάλλου, οι μάρτυρες της υπόθεσης είναι περισσότεροι από 40, κάτι που σημαίνει ότι η δίκη δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί ούτε την ερχόμενη Δευτέρα (17/10).

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη, Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News