default-image

"Έπιασαν" 61χρονο για τη φωτιά σε ταβέρνα της Βίγλας

Κρήτη
"Έπιασαν" 61χρονο για τη φωτιά σε ταβέρνα της Βίγλας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας άνδρας 61 ετών φέρεται να κρύβεται πίσω από την πυρκαγιά που ξέσπασε ξημερώματα Πέμπτης σε υπό ανακαίνιση ταβέρνα στην περιοχή της Βίγλας στο Ηράκλειο.

 Κατά την προανάκριση, καταγγέλθηκε στην Υπηρεσία μας ως υπαίτιος ο 61χρονος Ι.Τ., ο οποίος μετά από συντονισμένες ενέργειες των πυροσβεστικών υπαλλήλων του Ανακριτικού Γραφείου της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Ηρακλείου, συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου με την κατηγορία του εμπρησμού από πρόθεση.Κατόπιν ενημερώθηκε σχετικά η Εισαγγελέας Υπηρεσίας.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κάηκαν ταβέρνα, καφετέρια,αυτοκίνητο, ι.χ με το καλημέρα

Να σημειωθεί πάντως ότι τα ξημερώματα της Πέμπτης προκλήθηκε μπαράζ πυρκαγιών από τις 04.15 το πρωί στο Ηράκλειο, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να προχωρά σε διασπορά δυνάμεων προκειμένου να τις σβήσει.

Παρανάλωμα του πυρός έγιναν αυτοκίνητα, μηχανές, και καταστήματα με το ανακριτικό να εξετάζει πολύ προσεκτικά όχι μόνο τα αίτια της κάθε μίας αλλά κι  αν αυτές συνδέονται μεταξύ τους.

Το μπαράζ ξεκίνησε στις 04.15 το πρωί, όταν στο πάρκο Γεωργιάδη φωτιά που εκδηλώθηκε στο κατάστημα - καφετέρια που λειτουργεί στο χώρο, έκαψε τις ομπρέλες σκίασης. Στο σημείο επιχείρησαν ένα αυτοκίνητο με τρείς πυροσβέστες.

Τριανταπέντε λεπτά αργότερα, 04.50 φωτιά εκδηλώθηκε σε αυτοκίνητο τύπου τζιπ στην οδό Μηνά Γεωργιάδη και το οποίο καταστράφηκε. Επιχείρησαν ένα αυτοκίνητο με τρείς πυροσβέστες.

Στην προέκταση του παραπάνω δρόμου και επί της οδού Σκλαβοκάνμπου 11, στις 05.10 φωτιά κατέστρεψε μία μηχανή που ήταν σταθμευμένη και προκάλεσε σοβαρές ζημιές σ' αυτοκίνητο που ήταν σταματημένο δίπλα σε αυτή. Επιχείρησαν ένα αυτοκίνητο με τρείς πυροσβέστες.

Και ακολούθησε 10 λεπτά αργότερα η φωτιά στην ταβέρνα στην περιοχή της Βίγλας.

φωτογραφία αρχείου

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News