default-image

Τι οδήγησε στο θάνατο τον 61χρονο αγρότη

Κρήτη
Τι οδήγησε στο θάνατο τον 61χρονο αγρότη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από ρήξη διαχωριστικού ανευρύσματος αορτής προήλθε ο θάνατος του άτυχου 61χρονου αγρότη, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση που βγήκε λίγο πριν τις 8 το βράδυ της Τρίτης.

Ο 61χρονος αγρότης Μιχάλης Αθανασάκης, άφησε την τελευταία του πνοή στον καναπέ του σπιτιού του, έχοντας πάρει εξιτήριο λίγες ώρες νωρίτερα, από το θάλαμο βραχείας νοσηλείας των εξωτερικών ιατρείων του Νοσοκομείου Ιεράπετρας.

Ο άτυχος άνδρας είχε αισθανθεί πόνο στο θώρακα και στις 7 το απόγευμα της Δευτέρας, πήγε με τη σύζυγό του να κάνει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις στο Νοσοκομείο της Ιεράπετρας.

Όπως συμβαίνει με όλα τα επείγοντα, ο 61χρονος παρουσιάστηκε στα εξωτερικά ιατρεία, και οι εφημερεύοντες ιατροί, του έκαναν όλες τις απαραίτητες εξετάσεις για να εκτιμήσουν την κατάστασή του.

«Με ενημέρωσαν οι γιατροί του Νοσοκομείου ότι ο ασθενής μπήκε στα εξωτερικά ιατρεία το απόγευμα και κρατήθηκε μέχρι πάρα πού αργά προκειμένου να του γίνουν όλες οι  απαραίτητες εξετάσεις βάσει πρωτοκόλλου και μάλιστα από 2 φορές», μας είπε ο αναπληρωτής διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας κ. Γιώργος Αρακαδάκης.

Οι αιματολογικές εξετάσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, έδειξαν δύο φορές ότι η τροπονίνη ήταν σε φυσιολογικά επίπεδα, πράγμα που έδειχνε ότι δεν περνούσε έμφραγμα, ενώ και τα δύο καρδιογραφήματα που του έγιναν, δεν έδειξαν στους ιατρούς των εξωτερικών ιατρείων κάτι ανησυχητικό.

Στις 2.30 μετά τα μεσάνυκτα, μας είπαν μέλη της οικογένειας του, ότι του δόθηκε εξιτήριο με την οδηγία να πάει την επομένη σε ιδιώτη γαστρεντερολόγο αφού τέτοια ειδικότητα δεν έχει το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας, προκειμένου να εξετασθεί για πιθανή γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, που θα μπορούσε να είναι η αιτία του πόνου στο θώρακα και στο στομάχι.

Ο 61χρονος αγρότης γύρισε στις 3 μετά τα μεσάνυκτα με τη σύζυγό του στο σπίτι του στην περιοχή του λιμανιού της Ιεράπετρας, με την ελπίδα ότι θα του περνούσε ο πόνος και το πρωί θα πήγαινε κανονικά στο θερμοκήπιό του.

Στις 7 τα ξημερώματα ξύπνησε η σύζυγός του και τον βρήκε νεκρό στον καναπέ του καθιστικού τους. Κάλεσε αμέσως το ΕΚΑΒ, ασθενοφόρο του οποίου τον μετέφερε στο Νοσοκομείο, όπου απλά διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Η κηδεία του θα γίνει στις 2 μετά το μεσημέρι της Τετάρτης 5 Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό του Αφέντη Χριστού Ιεράπετρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΕΘΑΝΕ ΑΓΡΟΤΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΕΞΙΤΗΡΙΟ

Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News