default-image

Δακρυγόνα στην πορεία των συνταξιούχων

Δακρυγόνα στην πορεία των συνταξιούχων

Επεισόδια με χημικά και δακρυγόνα σημειώθηκαν στην πορεία των συνταξιούχων στο κέντρο της  Αθήνας.

Συνταξιουχικές οργανώσεις πραγματοποίησαν  συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κοτζιά, αντιδρώντας στον νόμο Κατρούγκαλου, που, όπως υποστηρίζουν «είναι ο θάνατος των επικουρικών τους συντάξεων».

Στην προγραμματισμένη πορεία τους προς το Μέγαρο Μαξίμου και συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ηρώδου Αττικού η πορεία των συνταξιούχων σταμάτησε και συναντήθηκε με ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, όπου επικράτησε «πόλεμος» με χημικά και δακρυγόνα.

Μεταξύ άλλων τα συνθήματα που ακούγονται ή είναι γραμμένα σε πανό αναφέρουν: «Φθάνει πια», «Σεβαστείτε την Τρίτη Ηλικία», «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα».

«Οι ασφαλιστικές εισφορές δεκαετιών-τα δικά μας λεφτά- κινδυνεύουν να χαθούν. Η εξαθλίωση των συνταξιούχων βαθαίνει. Κανένας δεν δικαιολογείται να μένει απαθής ή να παραπονιέται από το καναπέ του, γι' αυτή την κατάσταση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ομοσπονδία συνεταιριστικών οργανώσεων συνταξιούχων.

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις καλούν όλη την ελληνική κοινωνία σε γενικό παλλαϊκό ξεσηκωμό «ενάντια στις κυβερνητικές επιλογές και τις μνημονιακές δεσμεύσεις» ώστε να μπει φραγμός «στις νέες περικοπές των επικουρικών συντάξεων».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ, real.gr

(Φωτογραφία: protothema.gr)

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News