Ειδήσεις

"Βροχή" τα πρόστιμα από τις Λιμενικές Αρχές το καλοκαίρι

Ιλιγγιώδη πρόστιμα, τα οποία αγγίζουν τις 400 χιλιάδες ευρώ επέβαλαν οι λιμενικές Αρχές του Ηρακλείου μέσα στο καλοκαίρι σε μια προσπάθεια να μπει φρένο στις καταπατήσεις αιγιαλού, αλλά και την παράνομη στάθμευση που αποτελεί το μεγαλύτερο βραχνά στην παραλιακή ζώνη του Ηρακλείου.

Την πρωτοκαθεδρία στην επιβολή προστίμων κατέχουν όχι οι χειριστές ταχύπλοων και οι καπετάνιοι, αλλά οι οδηγοί που σταθμεύουν παράνομα γύρω από το λιμάνι.

Μόνο το τρίμηνο Ιουνίου - Αυγούστου η Λιμενική αστυνομία επέβαλε 1.284 πρόστιμα για παράνομη στάθμευση, ύψους 97 χιλιάδων ευρώ. Ακόμη άλλα 162 για παραβάσεις του κοκ όπως η έλλειψη άδειας οδήγησης, ασφαλιστηρίου είτε η κατανάλωση αλκοόλ, το ύψος των προστίμων ανέρχονται στις 51 χιλιάδες ευρώ.

Στη δεύτερη θέση της λίστας με τους παραβάτες βρίσκονται οι χειριστές θαλάσσιων μέσων αναψυχής. Σε βάρος τους έχουν βεβαιωθεί 191 παραβάσεις οι οποίες συνοδεύονται από πρόστιμα ύψους 25 χιλιάδων ευρώ.

Ακολουθούν οι ναυαγοσώστες που διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Στη συγκεκριμένη περίπτωση βεβαιώθηκαν 35 παραβάσεις και πρόστιμα ύψους 3.000€, με στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου ασφάλειας για τους λουόμενους.

Έντεκα σε αριθμό ήταν οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν για καταπάτηση αιγιαλού και παραλίας, ωστόσο τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν ήταν άκρως τσουχτερά και ξεπερνούν τις 103 χιλιάδες ευρώ.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

Σχόλια