Ειδήσεις

Και από Αυστραλία βοήθεια στη μάνα που κάηκε το σπίτι της

Η ανταπόκριση του κόσμου για την οικογένεια με τα πέντε παιδιά, το σπίτι της οποίας κάηκε ολοσχερώς, ξεπέρασε τα σύνορα και της Ελλάδος.

Η ανταπόκριση του κόσμου για την οικογένεια με τα πέντε παιδιά, το σπίτι της οποίας κάηκε ολοσχερώς στην περιοχή των Δειλινών την περασμένη Πέμπτη, έχει ξεπεράσει τα σύνορα όχι μόνο της Κρήτης αλλά ακόμη και της Ελλάδος.

Ομογενής από την Αυστραλία που διάβασε για την περιπέτεια της μάνας που από την μία στιγμή στην άλλη βρέθηκε στο δρόμο δίχως υπάρχοντα, έσπευσε να βοηθήσει . Με ποιο τρόπο;

>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΗΚΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ

Ζητώντας από συγγενικό του πρόσωπο να αγοράσει τρόφιμα και να τα μεταφέρει στην οικογένεια. Η επιθυμία του έγινε πραγματικότητα, προσφέροντας στον ίδιο ικανοποίηση που κατάφερε έστω και από τόσο μακριά να βοηθήσει την άτυχη οικογένεια , αποδεικνύοντας όμως παράλληλα με αυτήν του την κίνηση  ακόμη και από εκείνη τη μακρινή γωνιά του πλανήτη, ότι όταν θέλει κάποιος να βοηθήσει και να στηρίξει τον συνάνθρωπο του, η απόσταση εκμηδενίζεται.  

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΚΑΗΚΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ, ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ  ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΜΑΝΑ ΜΕ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΠΑΙΔΙΑ

Την ίδια ώρα οι εργασίες στο καμένο σπίτι συνεχίζονται. Το Σαββατοκύριακο που πέρασε συνεργείο από τη Δήμο προχώρησε στο πλύσιμο της οικίας ενώ ιδιωτικό συνεργείο έκανε απολυμαντικές εργασίες για την απομάκρυνση μυκήτων κλπ. Πλέον σειρά έχουν οι ηλεκτρολογικές εργασίες και αμέσως μετά το βάψιμο, με τα χρώματα να βρίσκονται ήδη μέσα στο σπίτι.

"Έχουμε βάλει ένα στοίχημα και νομίζω ότι θα το κερδίσουμε. Η οικογένεια που θα συνεχίσει να φιλοξενείται σε συγγενικά σπίτια , μπορεί να  ταλαιπωρείται αυτές τις ημέρες αλλά είμαι σίγουρος ότι το τελικό αποτέλεσμα θα την ικανοποιήσει. Δεν θα ησυχάσω αν δεν δω τη μάνα με τα παιδιά της να περνούν εκ νέου το κατώφλι του σπιτιού τους και αυτή τη φορά θα είναι σαν να μπαίνουν σε ένα ολοκαίνουριο σπίτι και τίποτα δεν θα θυμίζει τα όσα τραγικά βίωσαν", δηλώνει στο neakriti.gr ο Δημήτρης Αποστολάκης  από την Κίτρινη Αποστολή που ανέλαβε από τη πρώτη στιγμή να βοηθήσει την οικογένεια και όπως αποδείχτηκε η προσπάθεια αυτή έχει στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.  

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

φωτογραφία : Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια