default-image

Επιχείρηση "σκούπα" στη βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου

Κρήτη
Επιχείρηση "σκούπα" στη βιομηχανική περιοχή Ηρακλείου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μεγάλη ικανοποίηση και ανακούφιση στη Βιομηχανική περιοχή του Ηρακλείου προκαλεί η παρουσία των συνεργείων καθαριότητα του Δήμου Ηρακλείου που συνεχίζουν την προσπάθεια η οποία άρχισε τον Ιούλιο για να απομακρυνθούν τόνοι σκουπιδιών που έχουν σωρευτεί τους δρόμου και εστίες μόλυνσης που δημιουργήθηκαν καθώς ποτέ μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει προσπάθεια οδοκαθαρισμού στην περιοχή.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες, το προσωπικό της υπηρεσίας καθαριότητας δεν προλαβαίνει να γεμίζει τις σακούλες με απορρίμματα που έχουν παραμείνει εκτεθειμένα ακόμη και δεκαετίες στους κεντρικούς δρόμους όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς από το βαθμό αποσύνθεσης που παρουσιάζουν ακόμη και οι πλαστικές συσκευασίες που συλλέγονται.

«Για πρώτη φορά τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια έχουμε οδοκαθαρισμό στην περιοχή.  Είχαμε κανονικά την αποκομιδή των απορριμμάτων από τους κάδους, ποτέ όμως δεν είχαν μπει στη ΒΙΠΕ οδοκαθαριστές με συνέπεια να έχουμε αυτές τις τριτοκοσμικές εικόνες για τις οποίες έχουν διαμαρτυρηθεί δικαίως οι εγκατεστημένοι επιχειρηματίες στην περιοχή», μας αναφέρει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κ. Χάρης Μαμουλάκης.

Η προσπάθεια ξεκίνησε τον Ιούλιο με τον καθαρισμό τριών κεντρικών αρτηριών και διεκόπη εξαιτίας του προβλήματος με τις συμβάσεις του προσωπικού το οποίο φαίνεται ότι επιλύθηκε. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στη διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης  να διαθέσει πλέον σε καθημερινή βάση τουλάχιστον δυο οδοκαθαριστές για την περιοχή της ΒΙΠΕ, τουλάχιστον μέχρι να εξωραϊστεί η κατάσταση που επικρατεί.

«Το διαθέσιμο προσωπικό είναι ελάχιστο όμως στόχος μας είναι να πετύχουμε βήμα - βήμα την αισθητική αναβάθμιση της περιοχής στην οποία επαναλαμβάνω ότι δεν έχει γίνει οδοκαθαρισμός ποτέ, γι αυτό και είναι δύσκολο το έργο που έχει ξεκινήσει» όπως αναφέρει ο κ. Μαμουλάκης.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News