Ειδήσεις

Ηθοποιοί διαβάζουν τι πήραν μαζί τους οι πρόσφυγες (video)

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός και Πρέσβειρα Καλής Θέλησης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες Κέιτ Μπλάνσετ αναφέρει ότι ελπίζει να τραβήξει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας προς τους 65 εκατομμύρια εκτοπισμένους σε όλο τον κόσμο.

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός και Πρέσβειρα Καλής Θέλησης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες Κέιτ Μπλάνσετ αναφέρει ότι ελπίζει να τραβήξει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας προς τους 65 εκατομμύρια εκτοπισμένους σε όλο τον κόσμο, μεταξύ αυτών 4,8 εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες.

Το βίντεο προτρέπει τους πολίτες να βάλουν την υπογραφή τους σε ένα αίτημα με τον τίτλο #WithRefugees, το οποίο ζητάει από τις κυβερνήσεις να διασφαλίσουν ότι κάθε πρόσφυγας θα έχει πρόσβαση στις δομές εκπαίδευσης, θα έχει ένα ασφαλές σπίτι και θα του αναγνωρίζεται το δικαίωμα να εργαστεί.

Ήδη το αίτημα αυτό έχουν υπογράψει σχεδόν 1 εκατομμύριο άνθρωποι και θα παραδοθεί στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν την Παρασκευή ενόψει μια ιστορικής Συνόδου για τους πρόσφυγες την 19η Σεπτεμβρίου στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Η Σύνοδος θα είναι η πρώτη σε ανώτατο επίπεδο που συγκαλείται από τα ΗΕ προκειμένου να αναζητηθεί μια απάντηση στην προσφυγική κρίση που συγκλονίζει την υφήλιο.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: cnn.gr

Σχόλια