Ειδήσεις

Προσλήψεις "από το παράθυρο" καταγγέλλει η ΝΔ

Με μια σκληρή ανακοίνωση ο Υπεύθυνος του Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, βουλευτής Κιλκίς, κ. Γιώργος Γεωργαντάς σχολιάζει τις προσλήψεις "από το παράθυρο" που κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, επιχειρώντας όπως χαρακτηριστικά αναφέρει "μια κομματική επέλαση στο Κράτος".

Η ανακοίνωση αυτή αναφέρεται εμμέσως πλην σαφώς και στην ανανέωση και παράταση των συμβάσεων εργασίας των εργαζομένων στην καθαριότητα στο Δήμο Ηρακλείου.

»ΔΙΑΒΑΣΤΕ: Πιέσεις για παράταση των συμβάσεων στην καθαριότητα

Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση αναφέρει:


 «Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ επιχειρεί μια κομματική επέλαση στο Κράτος με επιλογές που προάγουν τον κομματισμό και την αδιαφάνεια.
 
Ο στόχος της είναι ξεκάθαρος: Η δημιουργία εξαρτώμενων και κομματικοποιημένων υπαλλήλων.
 
Οι παρατάσεις συμβάσεων, η σύναψη ατομικών συμβάσεων έργου και η κατάργηση της υποχρέωσης των φορέων του Δημοσίου για άσκηση ενδίκων μέσων καταδεικνύουν την απροκάλυπτη πρόθεσή να αποδομήσει θεσμοθετημένες διαδικασίες προσλήψεων με βάση τα προσόντα και την αξιοσύνη του καθενός.
 
Οι εξαγγελίες περί αποκομματικοποίησης συγκρούονται καθημερινά με πρακτικές άλωσης του Δημοσίου με πλήρη αδιαφορία ακόμη και για τις αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας.
 
Δημιουργείται ένα θολό τοπίο για τον αριθμό των θέσεων που προκύπτουν, αλλά και για τη δυνατότητα μονιμοποίησης χιλιάδων συμβασιούχων, χωρίς καμία προηγούμενη αξιολόγηση.
 
Και όλα αυτά τα πράττει χωρίς να σκέφτεται, χωρίς να ενημερώνει κανένα για το δημοσιονομικό κόστος των παρεμβάσεών της και χωρίς να συνεκτιμώνται και να ιεραρχούνται οι πραγματικές ανάγκες του Δημοσίου για προσλήψεις.
 
Όλες οι εξαγγελίες και όλα τα νομοθετήματα σχετικά με το Δημόσιο, ούτε στην αναβάθμισή του βοηθούν, ούτε στην καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη.
 
Η Κυβέρνηση ξεκάθαρα οπισθοδρομεί επιθυμώντας να δημιουργήσει μια γενιά συμβασιούχων, ομήρων της κεντρικής διοίκησης, επιδιώκοντας μικροκομματικά οφέλη.
 
Κάθε νέος άνεργος, αλλά και κάθε άξιος δημόσιος υπάλληλος, διαπιστώνει ότι στην Ελλάδα του 2016, με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, το πελατειακό κράτος ζει και βασιλεύει, καθώς γίνονται προσλήψεις προσωπικού κατά παρέκκλιση "κάθε γενικής και ειδικής διάταξης", παρακάμπτοντας το ΑΣΕΠ.
 
Να γνωρίζουν όλοι ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα επιτρέψει να αναβιώσουν μεθοδεύσεις και πρακτικές που έχουν καταδικασθεί αμετάκλητα στη συνείδηση του λαού».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια