Ειδήσεις

Βροχή οι διακανονισμοί στη ΔΕΗ, ουρές για τις 36 δόσεις

Στενάζουν στις ουρές οι Κρητικοί για τον πολυπόθητο διακανονισμό των 36 δόσεων της ΔΕΗ που εκπνέει στις 30 Σεπτεμβρίου. Ήδη περίπου 350.000 πελάτες σε πανελλαδικό επίπεδο έχουν διακανονίσει συνολικές οφειλές της τάξεως του 1 δις ευρώ.

Σε δυσθεώρητα ύψη οι συνολικές οφειλές των πελατών της ΔΕΗ, καθώς μόνο στο νομό Ηρακλείου ανέρχονται σε 83,7 εκ. ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί στο 36,5%, ποσοστό που υπερβαίνει κατά πολύ το μέσο πανελλαδικό όρο.

Σκυθρωπά πρόσωπα και ανθρώπινες ιστορίες γεμάτες πόνο συναντά κανείς τα γραφεία της ΔΕΗ όπου γίνονται οι διακανονισμοί, με τους Κρητικούς να δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις οφειλές τους.

Σκληραίνει τη στάση της η επιχείρηση όταν κάθε μέρα μόνο στο Ηράκλειο πραγματοποιεί περίπου 40 διακοπές ρεύματος και στην Κρήτη περίπου 80, προειδοποιώντας με βροχή διακοπών σε όσους παραμένουν απαθείς στις ευνοϊκές ρυθμίσεις.

Πάντως, εκτιμάται ότι το υπολειπόμενο διάστημα μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας για το διακανονισμό των 36 δόσεων, οι διακανονισμοί θα αυξηθούν σημαντικά, καθώς η έκπτωση 15% - ανταμοιβή της συνέπειας θα έχει πλέον αποδοθεί στο μεγαλύτερο μέρος των πελατών-δικαιούχων γεγονός που αναμένεται να επιδράσει καταλυτικά.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

Σχόλια