Ειδήσεις

Βαρύς ο "πέλεκυς" του ΕΝΦΙΑ για χιλιάδες πολίτες

Ακόμη πιο βαρύς σε σχέση με πέρυσι θα πέσει φέτος ο πέλεκυς της εφορίας σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι ήδη από τα ξημερώματα ήρθαν αντιμέτωποι με τα νέα φουσκωμένα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ στο Taxis.

Βάσει του σχεδίασμού του Υπ. Οικονομικών φέτος, περίπου 2,2 εκ. φορολογούμενοι θα πληρώσουν τη λυπητερή αφού σύμφωνα με τα στοιχεία, 420.000 φορολογούμενοι θα πληρώσουν από 10 έως 50 ευρώ περισσότερα σε σχέση με πέρυσι, 270.000 φορολογούμενοι θα πληρώσουν πάνω από 50 ευρώ περισσότερα και 1,5 εκατομμύριο πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν έως 10 ευρώ παραπάνω.

ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ                       ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ

420.000                                                  10 έως 50 ευρώ

270.000                                                       50 ευρώ

1,5 εκατομμύριο                                     έως 10 ευρώ

Συν τοις άλλοις καταργούνται και οι όποιες εκπτώσεις σε 60.000 ξενοίκιαστα ακίνητα ενώ οικόπεδα και οικοδομές που δεν έχουν εξαντλήσει τον συντελεστή δόμησης και  αντιμετωπίζονται ως οικόπεδα,  θα έχουν επιπλέον επιβάρυνση έως 25%.

ΔΥΟ ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ''ΧΑΡΑΤΣΙ''

α) Εφάπαξ μέχρι την 30ή Σεπτεμβρίου 2016

β) σε πέντε μηνιαίες δόσεις, η πρώτη από τις οποίες λήγει στο τέλος Σεπτεμβρίου και η τελευταία στο τέλος Ιανουαρίου 2017.

Οι φορολογούμενοι πάντως, με τους προσωπικούς τους κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet μπορούν ήδη από τα ξημερώματα της Δευτέρας, να ανοίξουν την εφαρμογή Ε9 και μέσω αυτής να εκτυπώσουν το εκκαθαριστικό τους σημείωμα, ενώ επίσης θα πληροφορηθούν και το ποσό του φόρου, καθώς και το ύψος των 5 δόσεων.

Ρεπορτάζ: Φωτεινή Μαυροματάκη

Σχόλια