default-image

Η προσφυγή "μετακομίζει" νωρίτερα λαϊκή αγορά στο Ηράκλειο

Κρήτη
Η προσφυγή "μετακομίζει" νωρίτερα λαϊκή αγορά στο Ηράκλειο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγο έλειψε να τιναχτεί στον αέρα, τη Δευτέρα, η λειτουργία της λαϊκής αγοράς της Δευτέρας, στη συνοικία των Καμινίων, στο Ηράκλειο. Αιτία ήταν η προσφυγή που είχε καταθέσει επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην οδό Μάχης Κρήτης - όπου πραγματοποιείται τους θερινούς και τους ανοιξιάτικους μήνες η λαϊκή των Καμινίων - και η οποία έγινε δεκτή προ ημερών από το αρμόδιο δικαστήριο.

Έτσι, η απόφαση σύμφωνα με την οποία η λαϊκή της Δευτέρας επιστρέφει στο κέντρο των Καμινίων, από την επόμενη κιόλας εβδομάδα, έρχεται ως φυσιολογική - και επιθυμητή από όλους τους εμπλεκόμενους - εξέλιξη.

Το προηγούμενο διάστημα, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου είχε αποφασίσει ομόφωνα τη μεταφορά του χώρου της λαϊκής της Δευτέρας στα Καμίνια. Η απόφαση προέβλεπε, ειδικότερα, τη μεταφορά της λαϊκής για τους έξι μήνες της άνοιξης και του καλοκαιριού στην οδό Μάχης Κρήτης και την οδό Πατρόκλου. Τους φθινοπωρινούς και χειμερινούς μήνες, η λαϊκή της Δευτέρας αποφασίστηκε να φιλοξενείται στις οδούς Συβρίτου, Γορτύνης και Εργάνης, στο κέντρο της συνοικίας των Καμινίων.

Ωστόσο, η αλήθεια είναι ότι η αγοραστική κίνηση τους μήνες που φιλοξενείται η λαϊκή στη Μάχης Κρήτης είναι πεσμένη.

Δεν εξυπηρετεί η θέση

Αυτό αποτυπώνεται και από τα όσα δήλωσαν στην εφημερίδα "Νέα Κρήτη" παραγωγοί, αλλά και καταναλωτές. Συγκεκριμένα, όπως μας είπαν παραγωγοί της λαϊκής, η εν λόγω τοποθεσία δεν είναι καθόλου βολική για τον κόσμο. «Δε βολεύει καθόλου τον κόσμο. Όσοι έρχονται, μας λένε ότι δεν ξανάρχονται. Και πραγματικά μπορείτε να δείτε και μόνοι σας ότι η λαϊκή σήμερα έχει λίγο κόσμο», δήλωσε παραγωγός στην εφημερίδα μας, ενώ συνάδελφός του πρόσθεσε ότι «δεν μπορούν μεγάλες σε ηλικία γυναίκες να ξεκινούν για παράδειγμα από τα Δειλινά και να πηγαίνουν μέχρι την παραλία, σέρνοντας το καρότσι τους, ή κουβαλώντας τις σακούλες με τα ψώνια τους».

Αστυνομία στη λαϊκή

Χθες το πρωί, πάντως, οι παραγωγοί που είχαν σπεύσει από νωρίς στην οδό Μάχης Κρήτης, στο παραλιακό μέτωπο του Ηρακλείου, προκειμένου να στήσουν τους πάγκους τους, ανησύχησαν. Αιτία ήταν η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων στο σημείο, ούτως ώστε να εφαρμοστεί η πρόσφατη απόφαση, που, σύμφωνα και με τα όσα ανέφερε μιλώντας στη "Νέα Κρήτη" ο πρόεδρος των παραγωγών λαϊκών αγορών νομού Ηρακλείου Παντελής Παπαδάκης, δικαιώνει τον επιχειρηματία που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, καθώς η επιχείρησή του ζημιωνόταν από τη λειτουργία της λαϊκής στο εκεί σημείο.

Μετακομίζει μια βδομάδα νωρίτερα

Άμεσα ενημερώθηκαν για το τι συνέβαινε οι αρμόδιοι άνθρωποι του Δήμου Ηρακλείου, οι οποίοι κίνησαν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία της λαϊκής. Αυτή, ωστόσο, ήταν και η τελευταία φορά που γίνεται η λαϊκή των Καμινίων στην οδό Μάχης Κρήτης για φέτος. Σύμφωνα με την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου, από το Σεπτέμβριο η λαϊκή επρόκειτο να μεταφερθεί στο κέντρο των Καμινίων.

Ωστόσο, η δικαστική δικαίωση του επιχειρηματία είχε ουσιαστικά ως αποτέλεσμα τη μετακόμιση της λαϊκής στις οδούς Συβρίτου, Γορτύνης και Εργάνης μια εβδομάδα νωρίτερα. Έτσι, όπως έγινε γνωστό, η λαϊκή της Δευτέρας αναμένεται να μεταφερθεί στους εν λόγω δρόμους από τη Δευτέρα 29 Αυγούστου και όχι από τις 5 Σεπτεμβρίου, όπως προέβλεπε η απόφαση.

Ρεπορτάζ : Νικόλας Αγγελίνος - Λευτέρης Κουμαντάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News