Ειδήσεις

Σε θέσεις μάχης με φόντο τις τραγικές ελλείψεις στο ΕΣΥ

Θερμός θα είναι ο μήνας Σεπτέμβριος και στο χώρο της δημόσιας υγείας, καθώς οι ελλείψεις στο ΕΣΥ οδηγούν σε κινητοποιήσεις τους εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία, με την ΠΟΕΔΗΝ να έχει εξαγγείλει τη συμμετοχή της στα εγκαίνια της ΔΕΘ, ενώ την παραμονή οργανώνει "Πορεία σωτηρίας" 7 χλμ. με τίτλο "Το καραβάνι της υγείας".

Και στα νοσοκομεία της Κρήτης, η κατάσταση παραμένει ασφυκτική, με τους εργαζόμενους να δουλεύουν ωράρια λάστιχα προκειμένου να βγουν οι βάρδιες λόγω ολιγοήμερων αδειών του προσωπικού και με φόντο τις συγχωνεύσεις κλινικών και τη μείωση των χειρουργικών τραπεζιών, κατάσταση που αναμένεται να ομαλοποιηθεί τις επόμενες μέρες.

Όπως υποστηρίζουν συνδικαλιστές, οι βάρδιες βγαίνουν με δυσκολία στο ήδη εξουθενωμένο προσωπικό, με τους πολίτες και ασθενείς να διαμαρτύρονται και αυτό το καλοκαίρι, διεκδικώντας τα αυτονόητα και με τους εργαζόμενους να αναμένουν τις λιγοστές προσλήψεις, τις οποίες χαρακτηρίζουν ως σταγόνα στον ωκεανό.

Οι κινητοποιήσεις είναι μονόδρομος, τονίζουν εργαζόμενοι οι οποίοι βρίσκονται σε θέσεις μάχης με φόντο τις τραγικές, όπως λένε ελλείψεις, στο ΕΣΥ.

Το φθινόπωρο θα είναι θερμό από άποψη κινητοποιήσεων, με την αρχή να γίνεται ενόψει των εγκαινίων της ΔΕΘ, οπότε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων οργανώνει πορεία σωτηρίας 7 χλμ. με τίτλο το καραβάνι της υγείας, με ενδιάμεσους σταθμούς σε μεγάλα νοσοκομεία του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ στα Νοσοκομεία «προσελήφθησαν μόνο 450 υπάλληλοι από τις 950 θέσεις που είχαν εγκριθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση», με την Ομοσπονδία παράλληλα να σημειώνει ότι δεν προβλέπεται κονδύλι στον προϋπολογισμό του υπουργείου υγείας του τρέχοντος έτους για νέες προσλήψεις καθώς καραδοκεί ο μνημονιακός κόφτης των δαπανών.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια