Ειδήσεις

Σπάνιο θαλάσσιο είδος στη θάλασσα της Ιεράπετρας

Ένας μικρός σε μέγεθος θαλάσσιος οργανισμός που μοιάζει με μέδουσα βρέθηκε στην Κάτω Παραλία της Ιεράπετρας

Ένα από τα σπανιότερα - από τα εκατομμύρια θαλάσσια είδη που ζουν στη Μεσόγειο - βρέθηκε από λουόμενους το πρωί του Σαββάτου 20 Αυγούστου στην Κάτω Παραλία της Ιεράπετρας.

Είναι ένας μικρός σε μέγεθος θαλάσσιος οργανισμός που έχει στη ράχη του ποδαράκια όπως εκείνα της μέδουσας και στο κεφάλι του δύο κεραίες όπως του σαλιγκαριού.

Ο καπετάνιος Μιχάλης Αυγουστινάκης, ο οποίος συνεργάζεται με το ΕΛΚΕΘΕ υποστηρίζει ότι είναι ένας σπάνιος θαλάσσιος γυμνοσαλίγκαρος χωρίς  όστρακο, ο οποίος δεν αποκλείεται να είναι τοξικός.

Κλήθηκε στο σημείο το Λιμεναρχείο Ιεράπετρας για να τον παραλάβει καθώς οι λουόμενοι τον είχαν διατηρήσει ζωντανό μέσα σε ένα μπουκάλι με θαλασσινό νερό μέχρι να ενημερωθούν οι ειδικοί ιχθυολόγοι του ΕΛΚΕΘΕ για να κρίνουν οι ίδιοι αν χρειάζεται να επισκεφτούν την Ιεράπετρα προκειμένου να κάνουν τη σχετική έρευνα και να παραλάβουν από τους λιμενικούς το σπάνιο αυτό είδος για να το μελετήσουν.

Μέχρι να παραλειφθεί αυτός ο σπάνιος θαλάσσιος οργανισμός από τους λιμενικούς, δεκάδες ήταν οι ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες της Κάτω Παραλίας της Ιεράπετρας, που στάθηκαν για λίγα λεπτά να  τον παρατηρήσουν και να καταθέσουν και εκείνοι την άποψη τους για την ταυτότητά του.

                                                                                                                     Ρεπορτάζ: Νίκος Πετάσης

Σχόλια