default-image

Συλλήψεις για την απάτητη χασισοφυτεία στο Ηράκλειο - photos

Κρήτη
Συλλήψεις για την απάτητη χασισοφυτεία στο Ηράκλειο - photos

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έφοδο σε μια κυριολεκτικά απάτητη χασισοφυτεία έκαναν οι αστυνομικές δυνάμεις που συμμετέχουν στη γιγαντιαία επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη από το πρωί στο νομό Ηρακλείου με την υποστήριξη του ελικοπτέρου της ΕΛΑΣ, την οποία κατέγραψε καρέ - καρέ η κάμερα της ΚΡΗΤΗ TV.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία , δύο άτομα συνελήφθησαν, καθώς από τη διενεργηθείσα προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου προέκυψε ότι δύο ημεδαποί ηλικίας 58 και 34 ετών, είχαν προβεί στην καλλιέργεια της συγκεκριμένης φυτείας. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία και θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Οι έρευνες ξεκίνησαν ουσιαστικά από τα ξημερώματα όταν πάνοπλοι αστυνομικοί έσφιξαν τον κλοιό που δημιούργησαν στις περιοχές του Σάρχου και του Κρουσώνα που μπήκαν στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών βάση οργανωμένου σχεδίου.  Η φυτεία που ξεπερνά τα 100 δενδρύλλια, ήταν απίστευτα οργανωμένη και καλυμμένη κάτω από πυκνή συστάδα δένδρων σε μια απρόσιτη  πλαγιά. Ουσιαστικά ήταν αδύνατο να αντιληφθεί κανείς πως εκεί ήταν αναπτυγμένη φυτεία, με συνέπεια τόσο η εναέρια προσπάθεια από το ελικόπτερο όσο και το επίπονο έργο των αστυνομικών δυνάμεων να είναι εξαιρετικά δύσκολο.

Πάνοπλοι άνδρες της Ομάδας Ειδικών Αποστολών, κλιμάκια της ΟΠΚΕ, των ΤΑΕ και της Δίωξης Ναρκωτικών ακροβολίστηκαν στην περιοχή σε μια προσπάθεια να διαπιστώσουν αν η φυτεία ήταν φυλασσόμενη. Ωστόσο η πτήση του ελικοπτέρου πρόδωσε την άφιξη των αστυνομικών δυνάμεων που διέσχισαν ουσιαστικά μια απόκρημνη χαράδρα για να φτάσουν μέχρι τα δενδρύλλια.

Ο χώρος ασφαλίστηκε αργά το μεσημέρι για να ακολουθήσει η σάρωση της σήμανσης και η συλλογή στοιχείων από διάφορα αντικείμενα που βρέθηκαν εκεί, όσο και το σύστημα ποτίσματος με λάστιχο που είχε εγκατασταθεί.

Σύμφωνα με την πρώτη καταμέτρηση πρόκειται για πάνω από 100 δενδρύλλια τα οποία εκριζώθηκαν το μεσημέρι για ξεκινήσει η διαδικασία μεταφοράς του φορτίου στο Αστυνομικό μέγαρο του Ηρακλείου.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News