default-image

"Η κόρη σας σκότωσε παιδάκι" είπαν σε ηλικιωμένους γονεις

Κρήτη
"Η κόρη σας σκότωσε παιδάκι" είπαν σε ηλικιωμένους γονεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βράδυ Τρίτης, ώρα 8.30 και στο σπίτι της 70χρονης που μένει με τον 80χρονο σύζυγο της στα Καμινια Ηρακλείου χτυπάει το τηλέφωνο. Σηκώνει το ακουστικό και από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ακούγεται μία γυναίκεια φωνή τρομαγμένη και πανικοβλημένη να λέει: "Μαμά μαμά  τράκαρα πάρε τον αστυνομικό".

Έντρομη η γυναίκα δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που άκουγε και αμέσως μία δεύτερη φωνή που προσποιούνταν τον αστυνομικό να παίρνει τη σκυτάλη και  να συνομιλεί μαζί της.

Ο δήθεν αστυνομικός έλεγε στη γυναίκα ότι "η κόρη σας τράκαρε , χτύπησε ένα παιδάκι που  κατέληξε λίγο αργότερα στο ασθενοφόρο και  η ίδια βρίσκεται  πλέον στα κρατητήρια".

Ενώ της ζήτησε και εχεμύθεια και να μην πει τίποτα στο  σύζυγο της που ήταν μπροστά και άκουγε το τηλεφώνημα.

Τη γυναίκα τη "λούζει" αμέσως  κρύος ιδρώτας, αρχίζει και ουρλιάζει και να λέει ότι θέλει να μιλήσει με το παιδί της  ενώ την ίδια ώρα ο σύζυγος της αρχίζει να ενημερώνει με το κινητό του την υπόλοιπη οικογένεια.

Ωστόσο στην διάρκεια του τηλεφωνήματος η 70χρονη συνειδητοποιεί ότι η κόρη δεν έχει ούτε 5 λεπτά που έχει φύγει από το σπίτι και είναι αδύνατο να έχουν συμβεί όλα αυτά μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Γυρίζει λοιπόν έχοντας ανακτήσει το θάρρος και τις όποιες δυνάμεις της έχουν απομείνει και λέει στον υποτιθέμενο αστυνομικό ότι το τηλέφωνο που κάλεσε είναι επαγγελματικό και η κλήση καταγράφεται.

Αποτέλεσμα ήταν ο επιτήδειος χωρίς δεύτερη σκέψη και δίχως άλλη κουβέντα να τερματίσει την κλήση, δίχως προφανώς να προλάβει να ικανοποιήσει το αρρωστημένο σχέδιο του που πιθανότατα θα είχε τελικό στόχο να αποσπάσει χρήματα.

Στο σπίτι της γυναίκας μαζεύτηκαν αμέσως οι γείτονες προσπαθώντας να τη συνεφέρουν από το σοκ που είχε υποστεί ενώ η οικογένεια της προσπαθούσε να επικοινωνήσει με την 39χρονη που απουσίαζε και την οποία όταν την βρήκαν μετά από λίγα λεπτά κατάλαβαν όλοι μαζί ότι επρόκειτο για απατεώνες.

Η οικογένεια ενημέρωσε αμέσως την αστυνομία για να καταγγείλουν το περιστατικό και όπως τους δήλωσαν από τις αρχές τα κρούσματα εξαπάτησης ηλικιωμένων με εμπλοκή ακόμη και των παιδιών τους μη διστάζοντας οι επιτήδειοι ακόμη και να χρησιμοποιήσουν μακάβρια σενάρια, να  είναι αρκετά  έχοντας λάβει μορφή χιονοστιβάδας με το neakriti.gr και στο παρελθόν να έχει αναφερθεί σε παρόμοια περιστατικά.

Το περιστατικό έχει αναλάβει να διερευνήσει η υποδιεύθυνση ασφάλειας Ηρακλείου που σίγουρα έχει συγκεντρώσει και άλλες τέτοιου είδους καταγγελίες και ενημέρωσε τα θύματα ότι πρόκειται για καλά οργανωμένη σπείρα που στοχεύει στο να αρπάζει χρήματα από ανθρώπους ανήμπορους να αντιδράσουν, πιο εύκολα να παραπλανηθούν και σίγουρα πιο ευάλωτους στις παράνομες ορέξεις τους.

Ενώ το ηλικιωμένο ζευγάρι που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας αν και κατάφερε  να συνέλθει με την βοήθεια των δικών του ανθρώπων μετά από λίγη ώρα, σίγουρα θα έχει για πολύ καιρό να θυμάται την υπόθεση απατεωνιάς στην οποία επιτήδειοι επιχείρησαν να τους εμπλέξουν.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News