Ειδήσεις

Στα top ten για τον 15Αύγουστο πόλεις της Κρήτης

Στους κορυφαίους προορισμούς του 15Αύγουστου η Κρήτη. Σε δημοφιλή τουριστική ιστοσελίδα, πόλεις της Κρήτης έρχονται πρώτες σε αναζητήσεις.

Με τον εσωτερικό τουρισμό να μειώνεται χρόνο με το χρόνο, περιθώρια αισιοδοξίας αφήνει το γεγονός ότι σε δημοφιλή τουριστική ιστοσελίδα, φαίνεται τα Χανιά να έρχονται πρώτα σε αναζητήσεις και το Ρέθυμνο να κλείνει την πρώτη δεκάδα. Οι φορείς της τουριστικής αγοράς ποντάρουν στην επάνοδο του εσωτερικού τουρισμού, αφού οι Έλληνες τουρίστες ακόμη και τώρα ξοδεύουν περισσότερο από τους επισκέπτες από το εξωτερικό.

Ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία γνωστής ιστοσελίδας διακοπών, σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες φαίνεται ότι θα προτιμήσουν τα Χανιά, φέρνοντάς τα στην κορυφή των αναζητήσεων για τον Δεκαπενταύγουστο με το Ρέθυμνο να ολοκληρώνει την πρώτη δεκάδα της κατάταξης.

Κι όμως: οι Έλληνες ξοδεύουν ικανοποιητικά

Ακόμη και παρά την οικονομική δυσπραγία οι Έλληνες ξοδεύουν ικανοποιητικά σε σχέση με τους επισκέπτες από το εξωτερικό, σύμφωνα με τον Στράτο Μπερέτη, Πρόεδρο των Τουριστικών Πρακτόρων Ρεθύμνου.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνου, Μανώλης Τσακαλάκης, διαπιστώνει ότι τα τελευταία χρόνια βαίνει μειούμενος ο εσωτερικός τουρισμός, την ώρα που θα μπορούσε να τονώσει τη σεζόν στα άκρα με περαιτέρω αξιοποίηση του θρησκευτικού, πολιτιστικού και σχολικού τουρισμού.

"Τονωτική ένεση" οι φοιτητές

Επικρατεί πάντως η αισιοδοξία, ότι όχι μόνο τον Δεκαπενταύγουστο, αλλά και αργότερα μέχρι και τον Σεπτέμβρη θα διατηρηθεί σε ικανοποιητικά επίπεδα η επισκεψιμότητα στην δυτική Κρήτη από Έλληνες επισκέπτες, αφού δεν είναι λίγοι και οι φοιτητές με τις οικογένειές τους που θα βρεθούν σε Χανιά και Ρέθυμνο για τις πρώτες μέρες ης φοιτητικής ζωής των νεοεισασκτέων και όχι μόνο.

Ρεπορτάζ : Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια