default-image

Υποσχέσεις Ξανθού για αναβάθμιση στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

Κρήτη
Υποσχέσεις Ξανθού για αναβάθμιση στο νοσοκομείο Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να οχυρωθεί το νοσοκομείο του Ρεθύμνου απέναντι στη μάστιγα των τροχαίων ατυχημάτων που έχουν δώσει την αρνητική πρωτιά στην Κρήτη πανευρωπαϊκά το 2016, αποπειράται ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός με ολιστική αντιμετώπιση του ζητήματος, από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και τη ΜΕΘ, μέχρι τη λειτουργία των χειρουργείων και νέων κλινικών που θα μειώσουν τις ανάγκες μη επείγοντων διακομιδών. Ο Ανδρέας Ξανθός βρέθηκε στο Ρέθυμνο με αφορμή την παράδοση - παραλαβή της διοίκησης του Γενικού Νοσοκομείου.

Σε 10 μέρες αναμένεται να λειτουργεί και το έβδομο κρεβάτι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Ρεθύμνου, δίνοντας τέλος στην υπολειτουργία της δομής που μπορεί να στοιχίσει ακόμα και σε ανθρώπινες ζωές τα πρώτα κρίσιμα λεπτά μετά από ένα πάσης φύσεως ατύχημα. Εξάλλου δεν είναι λίγες οι φορές που στο νοσοκομείο του Ρεθύμνου φιλοξενούνται ασθενείς και από την υπόλοιπη Κρήτη.

Την ίδια ώρα, δημιουργείται γραφείο και ιατρείο διαλογής στο ΤΕΠ για να αντιμετωπίζονται αμέσως τα επείγοντα περιστατικά που δε χρίζουν εξειδικευμένης βοήθειας, ώστε να μην επιβαρύνουν το σύστημα και να διοχετεύονται οι εκάστοτε ασθενείς στο αντίστοιχο τμήμα του νοσοκομείου. Θα μειωθεί η ταλαιπωρία των ασθενών στο ΤΕΠ, ενώ θα επαναλειτουργήσει η ουρολογική κλινική, ανακουφίζοντας τους ηλικιωμένους ασθενείς, εξοικονομώντας παράλληλα τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο να βρίσκονται σε επιφυλακή για έκτακτα περιστατικά και όχι για τη μεταφορά ουρολογικών ασθενών.

Η άρτια και αποτελεσματική λειτουργία του νοσοκομείου σε έκτακτες περιπτώσεις θα διασφαλιστεί σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο, όταν προχωρήσουν και οι τελευταίες απαιτούμενες προσλήψεις για τη λειτουργία και της δεύτερης χειρουργικής αίθουσας.

Ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, δεσμεύθηκε ότι προσλαμβάνονται ένας γιατρός και δύο νοσηλευτές στη ΜΕΘ, δύο ουρολόγοι για την επαναλειτουργία της αντίστοιχης κλινικής, όπως και ενός αναισθησιολόγου και νοσηλευτών για να μειωθεί και η λίστα αναμονής των χειρουργείων, ενώ για το ΤΕΠ θα υπάρξει συνεννόηση με τους γιατρούς των Κέντρων Υγείας της περιφέρειας του νομού.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News