Ειδήσεις

Οι αφίσες "ζουν και βασιλέυουν" στο Ηράκλειο (video)

Το τσίρκο της αφισορύπανσης βασιλεύει και κυριαρχεί στο Ηράκλειο, όπως κατέγραψε ο τηλεοπτικός φακός της Κρήτη TV, με κεντρικούς και περιφερειακούς δρόμους να έχουν μετατραπεί σε ένα απαράδεκτο σκηνικό απόλυτης παραβατικότητας.

Για τις εικόνες απείρου κάλλους, η δημοτική αστυνομία έχει επιβάλλει πρόστιμα συνολικού ύψους 25.000 ευρώ μέσα σε 3 μήνες, σε επιχειρηματίες αλλά και σε Πολιτιστικούς Συλλόγους, με το φαινόμενο όμως να έχει λάβει διαστάσεις Λερναίας Ύδρας.

Πρόστιμο 300 ευρώ βεβαιώνεται την πρώτη φορά ενώ ανάλογα με την έκταση της αφισορύπανσης από τον συγκεκριμένο επιχειρηματία, μέσα χρονικό διάστημα μιας μέρας, η καμπάνα αγγίζει τα 1.500 ευρώ.

Και ενώ έχει συσταθεί εδώ και 10 μέρες ειδικό συνεργείο από την υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου για το ξήλωμα τους, η μάχη κατά της αφίσας φαίνεται ότι είναι άνιση.

Σε κεντρικό σημείο της Λεωφόρου Ικάρου, αντικρίσαμε αφίσες που αφορούσαν εκδηλώσεις τον περασμένο Δεκέμβριο, όμως το συνεργείο της Υπηρεσίας καθαριότητας δεν τις... αντιλήφθηκε. Το σημείο είναι ψηλό και προφανώς χρειάζεται... σκάλα!

Την ίδια ώρα, οι αρμόδιες υπηρεσίες δεν έχουν επιβάλλει ούτε ένα πρόστιμο για διαφημίσεις σε  παράνομα διαφημιστικά πλαίσια που έχουν ξεφυτρώσει στο Ηράκλειο. Ενώ και στα στέγαστρα στάσεων λεωφορείων έχει λήξει η χρονική περίοδος της σχετικής δημοπρασίας, σύμφωνα με το αρμόδιο τμήμα του δήμου.

Την ίδια στιγμή φαίνεται ότι καταγράφεται καθυστέρηση στη δημοπρασία που γίνεται σε συγκεκριμένους δημόσιους χώρους για διαφημίσεις, για τα επόμενα 3 χρόνια, με το ζήτημα να έχει κολλήσει στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και στην αλληλογραφία γύρω από την …υπόδειξη των νέων κατάλληλων χώρων!

Δείτε το ρεπορτάζ σε βίντεο

      

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια