Ειδήσεις

Καλοκαιρινό "καρναβάλι" τα φανάρια από τις αφίσες

Καθημερινό είναι πλέον το φαινόμενο που εκδηλώνεται συνήθως του καλοκαιρινούς μήνες στους δρόμους της Κρήτης.

Σύλλογοι, καταστηματάρχες ή απλοί διοργανωτές μιας εκδήλωσης αγνοώντας τον νόμο και τα βαριά πρόστιμα των Δήμων, γεμίζουν τους τοίχους με διαφημιστικές αφίσες.

Αυτή τη φορά όμως ξεπέρασαν τα όρια, αφού σε πολυσύχναστο κόμβο της πόλης του Ηρακλείου, έκαναν τα φανάρια να θυμίζουν... Βασιλιά Καρνάβαλο! Λες και κάποιος τα έβλεπε γυμνά και έπρεπε να τα ντύσει.

Ένα φαινόμενο, που τιμάται ιδιαίτερα στην Ελλάδα, αφού ο καθένας θεωρεί την δημόσια περιουσία ιδιοκτησία του που μπορεί να την μετατρέψει σε κερδοφόρα επιχείρηση, εις βάρος της κοινής εικόνας.

Κάτι τέτοιο βέβαια, μεταφέρει και τις χείριστες των εντυπώσεων στους τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα μας το καλοκαίρι, που δείχνουν ανήμποροι να κατανοήσουν το φαινόμενο... της πανταχού παρούσας αφίσας και της ατέρμονης αφισοκόλλησης.

Ειδικό συνεργείο κατά της αφίσας!

Πριν λίγες ημέρες μάλιστα, υπήρξε ενημέρωση ότι η Δημοτική Αστυνομία στο Ηράκλειο προχωρά στην συγκρότηση συνεργείου που θα φροντίζει για τον καθαρισμό της πόλης από τις παράνομες αφισοκολλήσεις, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Ανακύκλωσης και Πρασίνου.

Την ίδια ώρα τα πρόστιμα πέφτουν βροχή από τον Δήμο Ηρακλείο, τα οποία αγγίζουν μέχρι και τις 4.000 ευρώ και επιβαρύνουν τον ίδιο τον διαφημιζόμενο. Παρά πάντως τις αντιδράσεις για ενδεχομένη προβοκάτσια, όπως λένε ορισμένοι ιδιοκτήτες στο neakriti.gr, το πρόστιμο της αφισοκόλλησης φαίνεται να προϋπολογίζεται στον συνολικό λογαριασμό της εκδήλωσης.

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

Σχόλια