Ειδήσεις

Στα χέρια της αστυνομίας εγκληματική οργάνωση

Εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπές-διαρρήξεις σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων, του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου, εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Χανίων. Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα και εξιχνιάστηκαν οκτώ περιπτώσεις κλοπών και δύο απόπειρες κλοπής.

Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, που εξελίχθηκε την Τετάρτη 13 Ιουλίου, σε περιοχή του Δήμου Χανίων και στην Αλεξανδρούπολη, συνελήφθησαν, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, συνολικά τέσσερις ημεδαποί (24χρονος, 26χρονος, 24χρονη και 36χρονη), ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Ειδικότερα, από την αστυνομική προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, προέκυψε ότι από τις αρχές του Ιουλίου 2016, άγνωστα άτομα προέβαιναν σε κλοπές-διαρρήξεις οικιών με την ίδια μέθοδο δράσης, στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων, του Ρεθύμνου και του Ηρακλείου, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα.

Αναλυτικότερα, από την εμπεριστατωμένη και λεπτομερή έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, προέκυψε ότι ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, η οποία συγκροτήθηκε από τις αρχές Ιουλίου 2016, κατείχε ο 24χρονος συλληφθείς.

Αναφορικά με τη μεθοδολογία δράσης της εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της λειτουργούσαν με διακριτούς ρόλους στις επιμέρους δραστηριότητές της και συγκεκριμένα ο 24χρονος μαζί με τον 26χρονο και την 24χρονη με την ίδια κάθε φορά σύσταση διέπρατταν κλοπές-διαρρήξεις σε οικίες, ενώ η 36χρονη ως μέλος της ίδιας οργάνωσης δραστηριοποιούνταν στο στάδιο της απόκρυψης, της μεταφοράς και της περεταίρω αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Για τη μετακίνηση τους, χρησιμοποιούσαν εκμισθωμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, καθώς και την κατάλληλη αξιολόγηση στοιχείων προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 07.07 έως 12.07.2016, είχαν διαπράξει οχτώ κλοπές και δύο απόπειρες κλοπής σε οικίες σε Χανιά, Ρέθυμνο και Ηράκλειο, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα.

Επιπλέον, όπως διαπιστώθηκε, μετά τη διάπραξη των κλοπών τα αφαιρεθέντα αντικείμενα τα είχαν αποστείλει μέσω μεταφορικής εταιρείας, με παραλήπτη την 36χρονη.  

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεγάλος αριθμός κοσμημάτων, η προέλευση των οποίων διερευνάται, ενώ στην κατοχή του 26χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης.  

Επίσης, όπως προέκυψε ο 24χρονος είχε προβεί στην παραβίαση περιορισμών διαμονής, σύμφωνα με διάταξη του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Σερρών.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Σχόλια