default-image

Οργή για τα "τεχνητά πλεονάσματα" στα σχολεία

Κρήτη
Οργή για τα "τεχνητά πλεονάσματα" στα σχολεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε αναβρασμό βρίσκεται η εκπαιδευτική κοινότητα στο Ρέθυμνο με τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να το "φυσούν και να μην κρυώνει" ακόμη και μετά το κλείσιμο των σχολικών μονάδων. Η ΕΛΜΕ Ρεθύμνου πραγματοποίησε έκτακτη γενική συνέλευση στην αυλή του 3ου Γυμνασίου - Λυκείου, λόγω ζέστης και παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης την Πέμπτη το μεσημέρι με αφορμή τις δρομολογούμενες συγχωνεύσεις τμημάτων - τομέων των ΕΠΑΛ και τη δημιουργία τεχνητών πλεονασμάτων ειδικοτήτων στα Γυμνάσια.

Πιο συγκεκριμένα, σε επίπεδο νομού Ρεθύμνου 95 είναι συνολικά τα οργανικά πλεονάσματα σύμφωνα με τον αλγόριθμο του Υπουργείου Παιδείας που μέχρι στιγμής δε λαμβάνει υπόψη και την αντίστοιχη λίστα των αιρετών του Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όπως συνέβαινε άλλες χρονιές.

Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου

Ειδικότητα - Οργανικά πλεονάσματα

Γαλλικών                  17

Πληροφορικής          21

Φιλολόγων                18

Φυσικής Αγωγής       22

Φυσικών                   17

Σύνολο                     95

Πηγή: ΕΛΜΕ Ρεθύμνου

Απολύσεις για τους αναπληρωτές

"Μαύρο" καλοκαίρι και για τους αναπληρωτές οι οποίοι αυτές τις μέρες παραλαμβάνουν τις απολύσεις τους και καλούνται από τις ΕΛΜΕ να καταθέσουν ατομικά ενστάσεις, έτσι ώστε στη συνέχεια να προχωρήσουν σε ένδικα μέσα , συνολικά οι ΕΛΜΕ της Κρήτης για την αναδρομική περικοπή του μισθού τους.

Ρεπορτάζ : Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News