default-image

"Με χτυπούσαν 3 λεπτά", οι στιγμές αγωνίας του Β. Πιπεράκη

Κρήτη
"Με χτυπούσαν 3 λεπτά", οι στιγμές αγωνίας του Β. Πιπεράκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ένιωσα ότι δεν θα την γλίτωνα. Η ζωή μου κινδύνευε. Δεν πέρασαν πολλές σκέψεις από το μυαλό μου. Προσπαθούσα να αμυνθώ, καλύπτοντας το πρόσωπο μου από τις κλωτσιές και την βίαιη επίθεση που δεχόμουν από τους συγχωριανούς μου, πατέρα και γιο. Για 3 λεπτά με χτυπούσαν στο κεφάλι και στο σώμα. Στάθηκα πραγματικά τυχερός διότι στο περιστατικό επενέβη ο οδηγός του γκρέιντερ, τον οποίο προφανώς δεν είχαν δει».

Αυτό δηλώνει συγκλονισμένος στο neakriti.gr ο επί 15ετίας Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Άνω Ασιτών κ. Βαγγέλης Πιπεράκης περιγράφοντας τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε από συγχωριανούς του, στο πλαίσιο εκτέλεσης των καθηκόντων του και συγκεκριμένα στην διάρκεια επίβλεψης εργασιών στρώσης δρόμου με 3Α, κοντά στο χωριό, τη περασμένη Τετάρτη.

Όπως υποστηρίζει, «λίγα λεπτά πριν δεχθεί την βίαιη αυτή επίθεση από τον 45χρονο και τον 16χρονο γιο του, δέχτηκε φραστικές επιθέσεις από τα συγκεκριμένα άτομα», τα οποία όπως είπε «τον κατηγορούσαν για τις επιλογές του σε σχέση με την αποκατάσταση δρόμων στο χωριό».

«Ήθελαν να δώσω προτεραιότητα σε δρόμο έξω από το σπίτι τους και για έναν τμήμα 200 τ.μ.

Με έβριζαν.  Τους είπα ότι δίνω προτεραιότητα όπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη για το κοινό καλό του χωριού και ότι δεν μπορεί να πέφτει 3Α και μπετόν όπου θέλει ο καθένας.  Ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες που έχουμε, γίνεται και ο σχετικός προγραμματισμός. Φεύγοντας τους είπα να με αφήσουν ήσυχο.  Αφού υπέγραψα ότι παρέλαβα το υλικό, στο πλαίσιο των καθηκόντων μου και τη στιγμή που κατευθυνόμουν προς το γκρέιντερ δέχτηκα την βίαιη επίθεση», είπε μεταξύ άλλων.

Το σκηνικό του τρόμου αντίκρισε ο οδηγός του γκρέιντερ ο οποίος παρενέβη, με πατέρα και γιο να αποχωρούν άμεσα από το σημείο, όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία του.

«Χριστέ μου, θα τον σκοτώσετε», είπε ο οδηγός του γκρέιντερ στα συγκεκριμένα άτομα και έτσι πραγματικά στάθηκα τυχερός. Με μελανιές και αίματα στο σώμα και στο κεφάλι και με σκισμένα ρούχα πήγα στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Μύρωνα και υπέβαλα μήνυση», ανέφερε ο κ. Βαγγέλης Πιπεράκης.

Ο ίδιος στέλνει το μήνυμα ότι θα εξακολουθήσει να κάνει την δουλειά του, με ίση αντιμετώπιση προς όλους τους δημότες όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια και ότι  δεν πρόκειται να ενδώσει σε οποιεσδήποτε «απειλές».

«Είμαι ένας φιλήσυχος άνθρωπος που δίνω μάχη εδώ και χρόνια για το καλό του χωριού. Τους συγχωριανούς μου θα τους κρίνει πλέον η δικαιοσύνη. Αυτό που θέλω τώρα είναι να ηρεμήσει το χωριό. Ας είμαι ο... τελευταίος που δέχεται αυτές τις απαράδεκτες συμπεριφορές. Η υπόθεση παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης και ελπίζω να μην υπάρξουν άλλα… κρούσματα στο μέλλον», τόνισε ο ίδιος ενώ παράλληλα διέψευσε τους ισχυρισμούς που επικαλείται η άλλη πλευρά ότι δηλαδή δέχτηκε χτύπημα στο χέρι από ξύλο.

Την επίθεση τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου καταδικάζει το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου, με ανακοίνωση του.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News