Ειδήσεις

Γ. Δέδες: Σε τροχιά υλοποίησης η αναβάθμιση του ΒΟΑΚ

«Είναι δεδομένο ότι έχουν εξευρεθεί οι πόροι για την αναβάθμιση του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης», τόνισε ο γενικός γραμματέας Υποδομών κ. Γιώργος Δέδες, ο οποίος βρέθηκε σήμερα στα Χανιά.  

Ο γενικός γραμματέας Υποδομών, Γιώργος Δέδες, που βρέθηκε σήμερα στα Χανιά, αναφέρθηκε στο σχεδιασμό του υπουργείου σχετικά με το έργο αναβάθμισης του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι, «είναι δεδομένο ότι έχουν εξευρεθεί οι πόροι».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια σύσκεψης στα γραφεία του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, θα προχωρήσει άμεσα η ένταξη της μελέτης στρατηγικού σχεδιασμού για τον ΒΟΑΚ, με χρηματοδότηση περίπου 4 εκατομμυρίων ευρώ από το πρόγραμμα της Τεχνικής Στήριξης.

Η μελέτη θα υλοποιηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου σε συνεργασία με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, παράλληλα, προωθείται η άμεση ένταξη της μελέτης για την Οδική Ασφάλεια του ΒΟΑΚ στο πρόγραμμα ΣΕΣ 2014-202.

Η συγκεκριμένη μελέτη που προβλέπει παρεμβάσεις 15 εκατομμυρίων ευρώ, θα υλοποιηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου σε συνεργασία με τον ΟΑΚ και την Περιφέρεια Κρήτης.

Την ικανοποίησή του για τις ανακοινώσεις του γενικού γραμματέα Υποδομών, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης Φώτης Καζάσης: «Το θέμα του Βόρειου Οδικού Άξονα της Κρήτης μπαίνει επιτέλους σε μια οργανωμένη βάση με συντονισμό και συνεργασία των αρμοδίων υπηρεσιών», ανέφερε σχετικά.

Από τα Χανιά, ο κ. Δέδες αναφέρθηκε επίσης και στην πορεία των έργων επέκτασης του αεροδρομίου της πόλης, κάνοντας γνωστό ότι μέχρι τις 15 Ιουλίου θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο ανατολικό τμήμα του κτηρίου του αεροσταθμού.

Σχόλια