Ειδήσεις

Σπάνια χελώνα "ξεβράστηκε" στο Αρίνα (photos)

Την τελευταία της έξοδο από τη θάλασσα έκανε μια χελώνα του είδους Caretta Caretta στην Κρήτη, με το νεκρό σώμα της να βρίσκεται στην παραλία κάτω από τον καυτό ήλιο.

Το προστατευόμενο είδος Caretta Caretta, που βρίσκεται σε μικρή συχνότητα πληθυσμών στην Μεσόγειο αλλά και σε άλλα μέρη του κόσμου, πολλές φορές μπερδεύεται σε δίχτυα ψαράδων ή μπορεί να προσκρούσει σε σκάφος ή προπέλες πλοίων με τραγικά αποτελέσματα.

Το συγκεκριμένο θαλάσσιο ζώο, ήταν σύμφωνα με πληροφορίες του neakriti.gr για αρκετές ημέρες στην μέση της παραλίας του Αρίνα βόρεια του Ηρακλείου, σε ένα αρκετά μοναχικό σημείο όπου λίγοι μπορούν περάσουν από κοντά του κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Λουόμενοι που ήρθαν αντιμέτωποι με το θέαμα της νεκρής χελώνας ειδοποίησαν το Λιμενικό και το ΕΛΚΕΘΕ, όμως λόγω ότι το άτυχο ζώο ήταν ήδη νεκρό κλήθηκε ο Δήμος που θα προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για την υγειονομική ταφή του.

Νεκρές ακόμα 8 Caretta Caretta μέσα σε 5 μήνες

Τραγικά είναι τα στοιχεία που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αφού η εν λόγω χελώνα ήταν η ένατη μέσα σε λίγους μήνες.

Ο αριθμός των νεκρών καρέτα-καρέτα μέσα στο 2016 προκαλεί προβληματισμό. Μέσα στους 5 πρώτους μήνες της τρέχουσας χρονιάς έχουν "χαθεί" 8 όσες δηλαδή είχαν χαθεί ολόκληρη τη χρονιά πέρυσι.

Και όλα αυτά, λίγες ημέρες μετά την έναρξη της περιόδου ωοτοκίας για την Κρήτη, που ξεκίνησε στις 23 Μαΐου, όταν εντοπίστηκε η πρώτη φετινή φωλιά στην περιοχή του Άδελε Ρεθύμνου.

Φωτογραφίες: Δημήτρης Βριθιάς

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης

Σχόλια