Ειδήσεις

Άρωμα Κρήτης στο επίσημο δείπνο των υψηλών προσκεκλημένων

Άρωμα Κρήτης έχει όπως είναι φυσικό το επίσημο δείπνο που παρατίθεται προς τιμήν του Οικουμενικού Πατριάρχη και της συνοδείας του στην Κρήτη το βράδυ της Τετάρτης από την Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου .

Όπως διακρίνεται στο μενού κυριαρχούν και γεύσεις της κρητικής κουζίνας όπως κρητικά πιτάκια, μυζήθρα, αγριόχορτα της Κρήτης και για επιδόρπιο ρακόμελο .

Το Τσατσαρωνάκειο πολιτιστικό κέντρο ετοιμάστηκε κατάλληλα για να υποδεχτεί τους υψηλούς προσκεκλημένους .

Φρούριο τα Χανιά

Αυστηρά και τα μέτρα ασφαλείας καθώς αστυνομικοί φρουρούσαν κάθε σημείο. Μάλιστα τον Οικουμενικό Πατραιάρχη, τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης, τους κρητικούς ιεράρχες, τις αντιπροσωπείες των Εκκλησιών που ετοιμάζουν το μήνυμα πριν την έναρξη της Συνόδου και τους υπόλοιπους προσκεκλημένους, υποδέχτηκαν και πολιτικά πρόσωπα. Μεταξύ αυτών ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης και ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης. Παρόντες και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης.  

Λίγο μετά τις 20.00 το βράδυ ξεκίνησαν οι αφίξεις των προσκεκλημένων υπο το άγρυπνο βλέμμα των αστυνομικών. Σε φρούριο μετατράπηκε ο χώρος όπου παρατίθεται το δείπνο.

Μήνυμα ενότητας παρά τις διαφαινόμενες απουσίες

Oι κρητικοί ιεράρχες μιλώντας στην ΚΡΗΤΗ TV και την Έλλη Κοκάλη έκαναν λόγο για μια μεγάλη στγιμή για τη χριστιανοσύνη και το μήνυμα ενότητας που προκύπτει.

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Στην Κρήτη και ο Ν.Κοτζιάς

Tην Πέμπτη 16 Ιουνίου και ώρα 20:00 σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, θα βρίσκεται στην Κρήτη και θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν των Ορθοδόξων Προκαθημένων. Σύμφωνα με το ΥΠ.ΕΞ "Η Ελληνική Πολιτεία, έχοντας το ιστορικό προνόμιο να φιλοξενεί στο έδαφός της την πρώτη συνάντηση όλων των ορθοδόξων προκαθημένων και επισκόπων μετά το Σχίσμα του 1054 μ.Χ., προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εγγυηθεί την απόλυτη ασφάλεια των συμμετεχόντων και την οργανωτική επιτυχία της Συνόδου".

Η αγωνία πάντως κορυφώνεται εν όψει της άφιξης των Προκαθήμενων των Αυτοκέφαλων Εκκλησιών για να διαπιστωθεί τελικά πόσες απουσίες θα υπάρξουν στη Μεγάλη και Αγία Σύνοδο.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται και το ΕΚΑΒ.

Φωτογραφίες: Νίκος Χαλκιαδάκης

Σχόλια