Ειδήσεις

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ

Επιτέλους λύση για τον κόμβο του "θανάτου"

Εγκρίθηκαν οι Περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή του έργου οδικής ασφάλειας στο φονικό σημείο της διασταύρωσης της Αγίας Πελαγίας επί της εθνικής οδού μέσω της κατασκευής ραμπών εισόδου και εξόδου από και προς την Αγία Πελαγία αλλά και Αχλάδα, όπως αποκαλύπτει το neakriti.gr.

Για του λόγου το αληθές, αποκαλύπτουμε το έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, εξέλιξη που ανοίγει πλέον τον δρόμο της δημοπράτησης του έργου, 7 μήνες μετά την ένταξη του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με το ποσό των 3 εκατομμυρίων ευρώ!

Δείτε το έγγραφο

Πρόκειται για μια παρέμβαση ανάσα για χιλιάδες οδηγούς που κινούνται στον Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης και στο επίμαχο σημείο της Αγίας Πελαγίας, όπου οι παράνομες αριστερές κυρίως στροφές έχουν στοιχίσει τη ζωή δεκάδων διερχόμενων οδηγών και με εκατοντάδες άλλους να οδηγούνται στο νοσοκομείο.

Και όλα αυτά, μετά την αδιαφορία χρόνων από τους αρμοδίους, την κραυγή αγανάκτησης από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και με φόντο τις τραγικές εικόνες στην άσφαλτο.

Την ικανοποίηση του εξέφρασε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Κώστας Μαμουλάκης ο οποίος όπως δήλωσε «μετά από αγώνες και προσπάθειες χρόνων, υλοποιείται ο οραματικός αυτός στόχος της δημοτικής αρχής», με τον ίδιο να ευχαριστεί ιδιαίτερα τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη για τις προσπάθειες που κατέβαλε προς τη κατεύθυνση αυτή.

Σύμφωνα με τον κ. Κώστα Μαμουλάκη «υπάρχουν διαβεβαιώσεις για την εξασφάλιση χρημάτων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων», γεγονός που σημαίνει ότι το έργο θα μπει σε τροχιά υλοποίησης, ικανοποιώντας ένα χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και σε τουριστικό θέρετρο με ραγδαία ανάπτυξη.

Οπότε, όπως αναφέρει αν όλα κυλήσουν ομαλά, χωρίς νέα εμπόδια, η δημοπράτηση του έργου θα γίνει τους προσεχείς μήνες.

«Με την κατασκευή του έργου αυτού, η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται πλέον με ασφάλεια από και προς Αγία Πελαγία, όπως και για την περιοχή της Αχλάδας. Θα μπορέσουμε να σώσουμε ανθρώπινες ζωές , στον λεγόμενο κόμβο του θανάτου και σε ένα σημείο όπου η θεωρία των πιθανοτήτων έχει αστοχήσει λόγω των πολλών ατυχημάτων», επεσήμανε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια