Ειδήσεις

Έργατικό ατύχημα, έπεσε σε αντλιοστάσιο λυμάτων

Εργατικό ατύχημα σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι σε αντλιοστάσια της ΔΕΥΑΒΑ στον Ταυρωνίτη Χανίων. Ένας 55χρονος εργάτης φέρεται να λιποθύμησε από αναθυμιάσεις στο αντλιοστάσιο λυμάτων.

Αμέσως έσπευσαν οι συνάδελφοι του για την παροχή πρώτων βοηθειών ενώ στο σημείο κατευθύνθηκαν πέρα από την πυροσβεστική και την αστυνομία και άλλα δύο συνεργεία του ιδιώτη εργολάβου  ο οποίος και έχει αναλάβει εργασίες συντήρησης στα αντλιοστάσιά λυμάτων της ΔΕΑΥΒΑ.

Από την πυροσβεστική ,διασώστες  έκαναν  άμεσα  προσπάθειες να  τον ανασύρουν από το αντλιοστάσιο  ενώ ή ζέστη και η αποπνικτική ατμόσφαιρά δεν βοηθούσαν καθόλου την κατάσταση.

Ο 55χρονος Βουλγαρικής καταγωγής μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο χωρίς σύμφωνα με τις πληροφορίες να έχει τις αισθήσεις του ενώ πληροφορίες αναφέρουν  ότι ο συγκεκριμένος εργαζόμενος ζαλίστηκε από τις αναθυμιάσεις και έπεσε μέσα στο αντλιοστάσιο.

Στο σημείο και η αστυνομία για να εξετάσει τα αίτια και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαδραματίστηκε το περιστατικό και ο άτυχος άνδρας έπεσε από τη μία στιγμή στην άλλη στο αντλιοστάσιο.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΒΑ, Γιάννης Σταματάκης, δήλωσε για το περιστατικό, ότι επρόκειτο για συνεργείο εργολάβου που έχει αναλάβει το έργο του καθαρισμού των ανλτιοστασίων λυμάτων της ΔΕΥΑΒΑ , όπως και ότι δεν γνωρίζει μετά βεβαιότητας αν υπήρξε πτώση, ενώ αμέσως έσπευσαν στο σημείο και παρακείμενα συνεργεία της υπηρεσίας για βοήθεια. Αναγνώρισε τις δύσκολες συνθήκες εργασίας και την ύψιστη σημασία του να τηρούνται οι προδιαγραφές ασφαλείας που προβλέπει ο νόμος, αφού λόγω των αερίων που αναπτύσσονται, μπορεί να λιποθυμήσει ο ένας μετά τον άλλο και να πέσει, όπως είχε άλλωστε συμβεί παλαιότερα στα Χανιά.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr ΣΤΟ Google News

Τα δημοφιλέστερα του 24ώρου

Σχόλια