Ειδήσεις

Στη φυλακή ξανά οι "ποντικοί" που ρήμαζαν Ι.Χ

Σε πολυετείς ποινές κάθειρξης καταδικάστηκαν οι δυο νεαροί τσιγγάνοι, οι οποίοι κάθισαν σήμερα στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο Ηράκλειο.

Αμφότεροι είχαν συλληφθεί πέρυσι τον Ιούλιο, καθώς φέρονται να είχαν «ανοίξει» περισσότερα από 25 αυτοκίνητα στην ευρύτερη περιοχή του Καρτερού, "ξαφρίζοντας" από το εσωτερικό τους ό,τι πολύτιμο έβρισκαν.

Εδικότερα, οι δύο νέοι ηλικίας 22 και 27 ετών κατηγορούνταν ότι μαζί με δυο αγόρια 14 και 17 ετών - σήμερα -, παραβίαζαν σταθμευμένα αυτοκίνητα ανυποψίαστων ντόπιων και τουριστών την ώρα που οι τελευταίοι απολάμβαναν το μπάνιο τους.

Οι νεαροί φέρονται να "χτυπούσαν" μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σε Καρτερό, Τομπρούκ και Κοκκίνη Χάνι, σπάζοντας -συνήθως- κάποιο από τα τζάμια των αμαξιών που έβαζαν στο μάτι.  

Συγκεκριμένα,  από τα τέλη του Απριλίου του 2015 έως τα μέσα του Ιουλίου του ίδιου έτους, οπότε και συνελήφθησαν, οι κατηγορούμενοι φέρονται να είχαν αρπάξει περισσότερα από 5.500 ευρώ, κοσμήματα, επτά λάπτοπ και τάμπλετ, έντεκα κινητά τηλέφωνα, δύο ψηφιακές κάμερες καθώς και προσωπικά έγγραφα που έβρισκαν μέσα στα αυτοκίνητα.

Οι κατηγορούμενοι οι οποίοι παρέμεναν προφυλακισμένοι τους τελευταίους 11 μήνες, επιστρέφουν στη φυλακή, καθώς το Δικαστήριο επέβαλε στον 22χρονο ποινή κάθειρξης 7 ετών και 3 μηνών, ενώ ο 27χρονος συγκατηγορούμενός του καταδικάστηκε σε κάθειρξη 7 ετών.

Ο 22χρονος καταδικάστηκε με μεγαλύτερη ποινή, καθώς φέρεται να είχε αφαιρέσει - μαζί με έναν από τους ανήλικους φίλους του - την κάρτα ανάληψης μετρητών από μια Ηρακλειώτισσα, χρησιμοποιώντας τη στη συνέχεια για να "σηκώσει" 600 ευρώ από ΑΤΜ στη Νέα Αλικαρνασσό.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια