Ειδήσεις

Την Πέμπτη η απόφαση για τα 34 εκ. λαθραία τσιγάρα

Την ερχόμενη Πέμπτη 9 Ιουνίου, αναμένεται η ετυμηγορία του Δικαστηρίου αναφορικά με την πολύκροτη υπόθεση του φορτηγού πλοίου με το παράνομο φορτίο των περισσότερων από 34 εκατομμυρίων λαθραίων τσιγάρων, που είχε εντοπιστεί σε ερημική ακτή των Καλών Λιμένων, τον Μάρτιο του 2015.

Η δίκη ξεκίνησε νωρίτερα σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης, στο εδώλιο του οποίου κάθισαν συνολικά 8 άτομα.

Πρόκειται για έξι Ουκρανούς-μέλη του πληρώματος του πλοίου Zahra με σημαία Σάο Τόμε, καθώς και δύο Κρητικούς.

Νωρίτερα, σήμερα, στις απολογίες του ενώπιον του Δικαστηρίου, οι Ουκρανοί υποστήριξαν - μεταξύ άλλων - ότι το Zahra δεν είχε προορισμό τους Καλούς Λιμένες, ωστόσο τελευταία στιγμή το πλήρωμα ειδοποιήθηκε και άλλαξε την πορεία του για τη συγκεκριμένη περιοχή του κόλπου της Μεσαράς.

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών και των 8 κατηγορουμένων, η δίκη διακόπηκε για την ερχόμενη Πέμπτη.

Θυμίζουμε ότι και οι έξι Ουκρανοί παραμένουν από το Μάρτιο του 2015 προσωρινά κρατούμενοι στις φυλακές της Νεάπολης Λασιθίου. Όσον αφορά στους δύο ντόπιους, μετά τις απολογίες του στην ανακρίτρια Ηρακλείου, είχαν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. 

Αμφότεροι απαγορεύεται να ταξιδέψουν εκτός Ελλάδας, ενώ πρέπει ακόμη να εμφανίζονται μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

(Φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια