Ειδήσεις

Σοβαρή η κατάσταση του μωρού που έφυγε για Γαλλία

Σε εξειδικευμένο κέντρο θεραπείας στην πόλη Λιλ της Γαλλίας θα νοσηλευτεί το κοριτσάκι των 11 μηνών που αναχώρησε το πρωί με κυβερνητικό αεροσκάφος έπειτα από μία καλά συντονισμένη επιχείρηση που στήθηκε μεταξύ υπουργείου Υγείας, ΕΚΑΒ, ΠΑΓΝΗ και του νοσηλευτικού κέντρου της Γαλλίας.

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου, κ.Τασσόπουλο, το μωρό αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και μάλιστα δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται το εξειδικευμένο νοσηλευτικό κέντρο της ξένης χώρας καθώς στο παρελθόν είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Το σημερινό ταξίδι ήταν προγραμματισμένο και έτσι βάση του ιστορικού του αλλά και της κατάστασης της υγείας του που δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί περαιτέρω εδώ ,στήθηκε η επιχείρηση αερομεταφοράς.

Με αυτά τα δεδομένα , υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση μεταξύ των αρμοδίων αρχών για τον όσο το δυνατόν καλύτερο συντονισμό της μεταφοράς του μικρού κοριτσιού που από τους πρώτους μήνες που ήρθε στον κόσμο καλείται να δώσει μάχη για την ζωή του .

Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου προσγειώθηκε το πρωί κυβερνητικό αεροσκάφος ,τύπου Εμπραέρ, προκειμένου να παραλάβει το 11 μηνών κοριτσάκι που ήταν διασωληνωμένο και νοσηλευόταν μέχρι πρότινος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΑΓΝΗ.

Η επιχείρηση στέφθηκε με επιτυχία και έτσι το κυβερνητικό αεροσκάφος αναχώρησε από την πίστα του Ν.Καζαντζάκης γύρω στις 10 το πρωί με τελικό προορισμό τη Γαλλία και με τις προσευχές όλων να συντροφεύουν το μικρό αγγελούδι προκειμένου να καταφέρει να ξεπεράσει αυτήν του την περιπέτεια.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη-Μαρία Αγαπάκη

Φωτογραφία αρχείου

Σχόλια