default-image

Αγρότης βρήκε 200 εκατ. ευρώ στο λογαριασμό του!

Κρήτη
Αγρότης βρήκε 200 εκατ. ευρώ στο λογαριασμό του!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με το στόμα ανοιχτό έμεινε ένας αγρότης από το Ηράκλειο στην κυριολεξία, στην προσπάθεια του το πρωί της Πέμπτης να ενημερωθει για το υπόλοιπο του λογαριασμού του.

Πρόκειται για τον κ. Μύρωνα Χιλετζάκη από τις Αρχάνες, αντιπρόεδρο της ΕΑΣΗ και πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αρχανών, ο οποίος περίμενε ένα μικρό χρηματικό ποσό στον λογαριασμό του(180 ευρώ)στα πλαίσια του προγράμματος πληρωμής των νεών αγροτών και τελικά βρέθηκε να είναι πλουσιότερος κατά πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Όπως είπε ο ίδιος στο neakriti.gr, αυτό που είδε τον άφησε εμβρόντητο, αφού αντίκρισε ένα νούμερο γεμάτο... μηδενικά! Στην αποκλειστική φωτογραφία, φαίνεται ότι το ποσό που υπήρχε στον λογαριασμό του, ξεπερνούσε τα 200 εκατομμύρια ευρώ!

Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, πήγε να ενημερωθεί από το γκισέ του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου για το ακριβές ποσό που υπήρχε στο λογαριασμό του.

Στο ταμείο σε πρώτη φάση μπερδεύτηκε και η ταμίας καθώς όπως  φάνηκε θόλωσε προς στιγμήν και  ενημέρωσε τον αγροτοσυνδικαλιστή ότι επρόκειτο αρχικά για 20.000 ευρώ. Όμως και οι ίδιοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό όταν ξαναείδαν καλύτερα τον λογαριασμό με τα πολλά ψηφία ,όπου και αναγράφονταν το αστρονομικό ποσό των 201 εκατομμυρίων ευρών και χωρίς να έχουν προστεθεί σε αυτό οι τόκοι που θα έμπαιναν μέρα με τη μέρα.

Σε μία προσπάθεια να επιβεβαιώσει αυτό που έβλεπε ηλεκτρονικά, έφυγε άμεσα από τις Αρχάνες και κατευθύνθηκε προς το κεντρικό κατάστημα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου  στο Ηράκλειου όπου και εκεί έγινε η ίδια εξακρίβωση με το ίδιο απίστευτο ποσό.

Τηλέφωνο... από τον Υπουργό

Μην χάνοντας χρόνο , κινήθηκε προς τον ΟΠΕΚΕΠΕ με τον υπεύθυνο εκεί να ενημερώνει τον αντιπρόεδρο του Οργανισμού στην Αθήνα κ. Αποστολάκη αλλά και τον ίδιο τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου.

Μάλιστα λίγη ώρα αργότερα και ενώ ο ίδιος κατευθύνονταν προς τα γραφεία της ΕΑΣΗ,προκειμένου να ενημερώσει το διοικητικό συμβούλιο, το τηλέφωνο του κ. Χιλετζάκη χτύπησε για να ενημερωθεί από το γραφείο του υπουργού , ότι πράγματι επρόκειτο για λάθος χωρίς να χρειάζεται να ανησυχεί και ότι είναι κάτι που θα διευθετηθεί άμεσα, διορθώνοντας την όλη κατάσταση.

Όπως και έγινε λίγο αργότερα , τα 201 εκ. ευρώ εξαφανίστηκαν από τον λογαριασμό του ,ένα ποσό που προέρχονταν  από τον ΟΠΕΚΕΠΕ και τις πληρωμές για τις άμεσες ενισχύσεις ενώ η πληρωμή στον λογαριασμό του ήταν  τελικά αποτέλεσμα λογιστικού λάθους.

Δείτε το βιβλιάριο

"Σε καμία περίπτωση δεν σκέφτηκα ότι μου ανήκουν αυτά τα χρήματα, για αυτό και ζήτησα να εξακριβωθεί τι συμβαίνει", αναφέρει και προσθέτει χαριτολογώντας "παρόλο που δεν έμειναν στο λογαριασμό τα χρήματα αυτά, κανονικά θα έπρεπε να μου αποδοθούν 14.000 ευρώ για μία ημέρα ήταν στο όνομά μου".

Δεν μπορούσε να σηκώσει τα χρήματα

Ο κ. Χιλετζάκης μάλιστα, όπως παραδέχτηκε δεν μπορούσε ούτως ή άλλως να εκταμιεύσει χρήματα από τον λογαριασμό του από το 2011, αφού ως γνωστόν  έχουν δεσμευθεί οι λογαριασμοί των προέδρων αγροτικών συλλόγων που έχουν οφειλές σε εφορία και ΙΚΑ.

Και άλλος αγρότης …Δισεκατομμυριούχος για μια νύχτα... από λάθος

Και ενώ όλα αυτά συνέβαιναν στην Κρήτη ,παρόμοιο περιστατικό υπήρξε και στα Λάρισα. Ένας νεαρός αγρότης από την Λάρισα, παραλίγο να γίνει πάμπλουτος από το τραγικό λάθος ελληνικής τράπεζας η οποία του πίστωσε ούτε λίγο ούτε πολύ πάνω από δύο δισεκατομμύρια ευρώ!

Αυτό συνέβη καθώς πιστώθηκαν σε αυτόν, κατά λάθος, ούτε λίγο ούτε πολύ οι επιδοτήσεις που παίρνουν όλοι οι αγρότες, όλο το χρόνο. Το πόσο πάνω από δύο δισ. και πιο συγκεκριμένα 2.015.718.268,59 και πιστώθηκε στο λογαριασμό του 32χρονου για «πληρωμή άμεσων ενισχύσεων».

Ο 32χρονος αγρότης όπως αναφέρει το iefimerida, δεν αντελήφθη άμεσα τις δύο μεταφορές καθώς δεν είχε ελέγξει τον λογαριασμό του, καθώς δεν περίμενε να λάβει άμεση ενίσχυση, και ενημερώθηκε για το γεγονός το βράδυ της Τρίτης όταν του τηλεφώνησαν από την τράπεζα προκειμένου να του εξηγήσουν τι συνέβη και ότι επρόκειτο για λάθος του συστήματος το οποίο διορθώθηκε αυτόματα. Δηλαδή πριν προλάβει να νιώσει έστω και για λίγο… δισεκατομμυριούχος , αφού δεν είχε γνώση του γεγονότος.

Πάντως, καλού-κακού ο 32χρονος αγρότης έχει ζητήσει από την τράπεζα, έγγραφη ενημέρωση-αιτιολόγηση για το συμβάν προκειμένου να την προσκομίσει στην Εφορία σε πιθανό φορολογικό έλεγχο.

Ρεπορτάζ: Victor Κουμαντάκης-Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News