default-image

Σε εκλογική ετοιμότητα οι 66 ΝΟΔΕ της χώρας

Ελλάδα
Σε εκλογική ετοιμότητα οι 66 ΝΟΔΕ της χώρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ενθουσιώδες ήταν το κλίμα στην πρώτη σύνοδο των προέδρων της ΝΟΔΕ, η οποία ολοκληρώθηκε χθες με ιδιαίτερη επιτυχία στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στη λεωφόρο Συγγρού, στην Αθήνα.

Παρουσία του προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη και του γενικού γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη, οι 66 πρόεδροι από τις ΝΟΔΕ όλης της χώρας συζήτησαν - μεταξύ άλλων - τον κανονισμό λειτουργίας και τα οικονομικά των οργανώσεων, καθώς και την Επικοινωνιακή Στρατηγική που πρέπει να ακολουθηθεί το επόμενο διάστημα.

Το "παρών" στη σύνοδο έδωσαν, φυσικά, οι νεοεκλεγέντες πρόεδροι των τεσσάρων ΝΟΔΕ της Κρήτης, Καλλέργος Βουλγαράκης (Ηρακλείου), Μανόλης Κελαϊδής (Χανίων), Μανόλης Φουρφουλάκης (Ρεθύμνου) και Γιώργος Μπαρμπούνης (Λασιθίου).

Στη σύνοδο έγινε, εξάλλου, αναλυτική παρουσίαση των δημοσκοπικών ευρημάτων των τελευταίων 4 μηνών από το σύμβουλο Στρατηγικού Σχεδιασμού του προέδρου της Ν.Δ., Τάκη Θεοδωρικάκο.

Στο βήμα ανέβηκαν ακόμη ο γενικός διευθυντής του κόμματος, Νίκος Παπαθανάσης, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο γραμματέας του Οργανωτικού, Βασίλη Σπανάκη, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Γιώργος Κουμουτσάκος, αλλά και ο ευρωβουλευτής του κόμματος, Γιώργος Κύρτσος.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ - οι οποίοι προέκυψαν πρόσφατα από τις κατά τόπους νομαρχιακές οργανώσεις του κόμματος, και οι οποίοι στην πλειονότητά τους δεν ξεπερνούν τα 40 έτη - συζήτησαν για το πώς η Ν.Δ. θα αφουγκραστεί όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά τον παλμό των τοπικών κοινωνιών, με δεδομένο - όπως ειπώθηκε - ότι μέρα με τη μέρα ολοένα και περισσότερος κόσμος εμπιστεύεται το κόμμα. Εξάλλου, η σύνοδος αποτέλεσε την ιδανική ευκαιρία για τους προέδρους των ΝΟΔΕ να γνωριστούν μεταξύ τους.

Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, μέσα στις επόμενες 10 ημέρες όλες οι νομαρχιακές οργανώσεις θα καταθέσουν συγκεκριμένο πλάνο εκδηλώσεων και δράσεων αναφορικά με το επόμενο δίμηνο, με βασικό στόχο την ενεργοποίηση των τοπικών στελεχών και τη συνεργασία τους με τις κεντρικές δομές του κόμματος. Από εκεί και πέρα, έγινε γνωστό ότι η σύνοδος των προέδρων της ΝΟΔΕ θα πραγματοποιείται κάθε τρεις μήνες.

Επίθεση Κυριάκου στην κυβέρνηση

Η κήρυξη της έναρξης των εργασιών της συνόδου έγινε προχθές από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος - μεταξύ άλλων - επιτέθηκε στην κυβέρνηση, λέγοντας συγκεκριμένα ότι «όσο και να παραμένει στην εξουσία, θα είναι μια κυβέρνηση φθοράς».

«Θα είναι μια κυβέρνηση, που θα επωμιστεί πολιτικά τη μεγάλη - προκλητική - στροφή που έκανε, αποποιούμενη όλες τις προεκλογικές της δεσμεύσεις. Θα επωμιστεί το κόστος ενός πακέτου άδικων μέτρων», ανέφερε ειδικότερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος εκτίμησε ότι τα νέα μέτρα δε θα δώσουν τελικά λύση στο πρόβλημα της οικονομίας, καθώς και ότι το πακέτο των 5,4 δισ. ευρώ και των 3,6 δισ. ευρώ του προληπτικού "κόφτη" είναι το τίμημα της προσωπικής πολιτικής αναξιοπιστίας του κ. Τσίπρα, αλλά και το κόστος που θα καταβάλει η ελληνική κοινωνία από αυτήν τη διαπραγμάτευση.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι το κόμμα πρέπει να έρθει στην εξουσία ως επικεφαλής μιας πλατιάς μεταρρυθμιστικής πλειοψηφίας, η οποία θα έχει έναν και μόνο σκοπό: «Να μην αποτελέσει άλλον έναν κρίκο στην αλυσίδα των μνημονιακών κυβερνήσεων, αλλά να είναι η κυβέρνηση η οποία οριστικά θα βγάλει τη χώρα από την κρίση και το μνημόνιο».

«Κερδίζουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών»

Εξάλλου, απευθυνόμενος στους προέδρους των ΝΟΔΕ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Η δικιά σας αποστολή ως κομματικά στελέχη πρώτης γραμμής είναι πρωτίστως να διευκολύνετε να πετύχουμε αυτήν την πολιτική διεύρυνση, την οποία τόσο χρειάζεται η Νέα Δημοκρατία.

Η Νέα Δημοκρατία κάθε μέρα που περνά κερδίζει ολοένα και περισσότερο την εμπιστοσύνη των πολιτών. Ανοίγουμε τις πόρτες μας σε πολίτες οι οποίοι μας αντιμετώπιζαν, μέχρι στιγμής, με επιφυλακτικότητα. Τους καλούμε να συμμετέχουν, όχι μόνο στα κομματικά δρώμενα, αλλά και στην ίδια τη διαμόρφωση των πολιτικών προτάσεων».

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News