Ειδήσεις

Τι αποφάσισαν οι δικηγόροι του Ηρακλείου για την αποχή

Μαχητικό πρόσημο είχε η απόφαση που ελήφθη από τη γενική συνέλευση του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου την Τρίτη στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης.

Σε μια μαζικότατη διαδικασία με θέμα την εξέλιξη των κινητοποιήσεων του κλάδου αναφορικά με το "καυτό" θέμα του ασφαλιστικού που υπερψηφίστηκε από τη Βουλή προ ημερών, ο Δικηγορικός Σύλλογος τάχθηκε υπέρ της συνέχισης της αποχής των δικηγόρων από τα καθήκοντά τους.

Πρόταση συνέχισης της αποχής

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στην εφημερίδα "Νέα Κρήτη" ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Άρης Ροζάκης, αποφασίστηκε "Οι δικηγόροι του Ηρακλείου να στηρίξουν τη συνέχιση της αποχής". Αυτή θα είναι η πρόταση του ΔΣΗ στην Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, η οποία συνεδριάζει την Πέμπτη 12/5 στην Αθήνα.

Ωστόσο όπως ξεκαθάρισε ο κ. Ροζάκης σε κάθε περίπτωση, ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου θα συνταχθεί με την απόφαση που θα πάρει η Ολομέλεια, όποια κι αν είναι αυτή.  

Σημειώνεται, τέλος, ότι οι Ηρακλειώτες δικηγόροι προσανατολίζονται στην υιοθέτηση ακόμη πιο μαχητικών μορφών αγώνα από αυτές που έχουν προηγηθεί τους τελευταίους πέντε μήνες της πανελλαδικής αποχής.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια