Ειδήσεις

Έρχονται τα 30άρια του Μαΐου με σκόνη και νοτιάδες

Ζέστη και υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται στην Κρήτη τις επόμενες ημέρες ,με τον υδράργυρο να φτάνει και να ξεπερνάει ακόμη και τους 30 βαθμούς κελσίου ενώ οι νοτιάδες  με σύμμαχο και την αφρικανική σκόνη  όχι μόνο θα κάνουν και πάλι την εμφάνιση τους αλλά θα δυσκολέψουν και την ζωή των Κρητικών και δη των ευπαθών ομάδων.

Και όλα τα παραπάνω για το τριήμερο από την ερχόμενη Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο ενώ ο καιρός θα επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα από την ερχόμενη Κυριακή.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τα στοιχεία που παραχώρησε στο neakriti.gr ο μετεωρολόγος Μανόλης Λέκκας , καλές καιρικές συνθήκες θα υπάρξουν αύριο στο νησί μας με τους ανέμους να μην ξεπερνούν σε ένταση τα 2-3 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα από 12-13βαθμούς η ελάχιστη και έως 23 η μέγιστη.

Το σκηνικό του καιρού θα γίνει όμως ακόμη πιο θερμό από την Πέμπτη όποτε και οι άνεμοι εξασθενούν ακόμη περισσότερο και ο υδράργυρος παίρνει την ανιούσα φθάνοντας τους 27-28 βαθμούς κελσίου κυρίως στις Βόρειες περιοχές της Κρήτης οδηγώντας τους κατοίκους και δη τους πιο θαραλλέους στις κοντινές παραλίες για την πρώτη, ίσως και όχι όμως ,βουτιά τους  Ενώ από το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα κάνουν την έλευση τους οι νοτιάδες οι οποίο και θα διατηρηθούν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Πάντως την Παρασκευή αναμένεται να είναι από τις πιο ζεστές ημέρες του Μαΐου μέχρι στιγμής καθώς ο υδράργυρος όχι μόνο θα σκαρφαλώσει ακόμη πιο πάνω ξεπερνώντας ακόμη και τους 30 βαθμούς κελσίου ενώ σε κάποιες περιοχές στα βόρεια και πάλι του νησιού οι τιμές θα αγγίξουν ακόμη και τους 32-33 βαθμούς κελσίου δημιουργώντας παράλληλα ένα αποπνικτικό για το νησί μας σκηνικό με τις ευπαθείς ομάδες να πρέπει να λαμβάνουν επιπλέον μέτρα προφύλαξης.

Οι νοτιάδες που φάνηκε πάντως να υποχωρούν από το πρωί της Παρασκευής, επανέρχονται δριμύτεροι και μάλιστα αυτήν την φορά φέρνουν μαζί τους και τον ενοχλητικό επισκέπτη που ακούει στο όνομα αφρικανική σκόνη.

Και το Σάββατο πάντως οι καιρικές συνθήκες θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με εξίσου υψηλές θερμοκρασίες.

Το σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάξει πάντως από την Κυριακή οπότε και υποχωρούν σταδιακά οι νοτιάδες και η αφρικανική σκόνη και η θερμοκρασία θα επανέλθει στα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Ρεπορτάζ:Βάλια Μπούη

Σχόλια